keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Mustikkapiirakkaa ja linssikeittoa kauniiden maisemien kera

Nyt on leipomisbuumi parhaimmillaan ja aina pitää olla jotain makiaa iltakahvilla (jokainen kalori on tietenkin liikaa). Eilen leivoin helpon mustikkapiirakan ja tähän voi käyttää ihan mitä marjoja vaan haluaa. Puolukoita, vadelmia... raparperistakin olen tätä tehnyt.

IMG_1548[1]
Tarvikkeet

4 dl piimää
1,5 dl rypsiöljyä
3 dl sokeria
6,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sekoita piimä, öljy ja sokeri. Lisää sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Levitä uunipellille (leivinpaperin päälle). Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. That's it. Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä, mutta menee se ihan noinkin.

IMG_1549[1] Ja sitten eilisen linssikeiton summittainen ohje:

3-4 porkkanaa pieniksi paloiksi pilkottuna
1 pieni kesäkurpitsa pilkottuna
n. 1 dl punaisia linssejä (huuhdeltava ennen käyttöä)
rosmariinia pieneksi pilkottuna

Vettä kattilaan, joukkoon kasvisliemikuutio ja ainekset. Keitetään kypsäksi ja soseutetaan kevyesti sauvasekoittimella. Ei tarvitse tulla sileää, vaan mielellään saa jäädä myös pureksittavaa.

Kasviskeitto kannattaa tehdä aina sillä periaatteella, että ensin katsotaan mitä kaapista ja pihalta löytyy ja sitten vaan tehdään. Pieleen ei voi mennä. Esimerkiksi linssi-tomaatti-porkkana on myös hyvä.


IMG_1547[1] Kuvassa keitto on jo miehen eväskulhossa, mutta ei se ulkonäkö vaan maku...

Lopuksi kuvia Sodankylän perukoilta, jossa mökkeilimme viime viikonloppuna. Poimin puolukoita ja kalastin, tappelin kyykäärmeen kanssa (tasapeli) ja luin yhden kirjan. Rentouttavaa ja monipuolista. Maisemat olivat hienot.

IMG_1514[1] IMG_1524[1]

6 kommenttia:

  1. Miten mahtavat iltanäkymät! Ja todella onnistuneet kuvat niistä. Ei sillä, etteikö tuo piirakkakin houkuttelisi kovasti, pidän nimittäin tuollaisista piimäpiirakoista.

    Mutta että kyykäärmeen kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat otin iPhonella, kun en viitsinyt isompaa kameraa raahata mukana. Nyt harmittaa vähän ja sekin harmittaa, etten jaksanut ilmoittautua ajoissa kansalaisopiston kamerakurssille. Ehkä sitten joku toinen päivä.

      Poista
  2. Ihanaa mustikkapiirakkaa! Ja upeat maisemat, tuo kyyjuttu ei ole mukava. Itse olisin tappelun sijaan luovuttanut putoamalla oitis kanveesiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyy häiritsi poimintaani hyvällä mustikkapaikalla, rupesi hyökkimään ja sihisemään. Minä suivaannuin, otin kepakon ja suomalaisten voimasanojen kera annoin samalla mitalla takaisin. Raukka meni puun alle piiloon ja näin kumpikaan meistä ei vahingoittunut.

      Poista
  3. Ihana ohje. Kun ei tarvitse vatkata eikä vispata. Ihan vaan sekoittaa. Eikä läträtä liivatteiden kanssa. Ja samat olivat auringonlaskun värit myös meid'n möksällä Pyhäjoella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on kiva leipoa ilman turhia kommervinkkejä ja silloin tällainen kaikki sekaisin -taikina on paras vaihtoehto. Nopeasti hyvää.

      Auringonlaskuja voisin katsoa ihan joka ilta. Luonnon oma iltashow - paitsi pilvisellä säällä.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!