perjantai 27. tammikuuta 2012

Juustokakku

Eilen oli erään suuren kauppaketjun tarjousliitteessä juustokakun ohje. Illalla kauppareissulla nappasin tarvittavat aineet mukaani ja tein kakun. Ja tänä aamuna koemaistoin kakkua. Hyvää on. 

Pohjaan tarvitaan 200 g digestivekeksejä ja 75 g voita. Keksit hienonnetaan ja yhdistetään sulatetun voin kanssa. Taputtele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (pohjusta vuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat). Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista. 

Täytteeseen tulee
500 g rahkaa
400 tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl perunajauhoja
5 munaa
1 tlk aprikoosia pohjalle

Yhdistä kaikki aineet (ei aprikoosia!) ja vatkaa sähkövatkaimella noin 3 min. Laita aprikoosinpuolikkaat pohjalle, kaada täyte päälle. Paista 175 asteessa 25 minuuttia ja sen jälkeen 150 asteessa noin 25 - 35 minuuttia. Anna jäähtyä kylmäksi vuoassa ja irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

4 kommenttia:

  1. Eeeiii, tää on mun suuri heikkous! Juuri tuollainen paksu täyte juustokakussa, ja vielä jotain hedelmää pohjalla: mitään sen ihanampaa ei voi olla.

    Tällä kertaa en kyllä leivo,en. Mutta maistuvia kakkukahveja teille:)

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    kiitos vaan, kyllä on kakku maistunutkin. Onneksi nuoripari kävi eilen auttamassa, ettei tarvitse syödä itse kaikkea. Ja pakkasesta huolimatta päivälenkille ennakkoäänestämään.

    VastaaPoista
  3. Oi, NAM! En olekaan pitkään aikaan tehnyt paistettua juustokakkua, hmm..

    PS. Jossain vanhemmassa postauksessa bongasin teidän takkahuoneesta Cole&Sonin "koivumetsä" -tapetin. Se ja saman valmistajan "koiranputki" -tapetti on mun ikisuosikkeja. En vaan ole koskaan saanut kumpaakaan seinälle asti. En osaa päättää kumpi/minkä värisenä/mihin huoneeseen/mille seinälle.. ;D Teidän valinta on täydellinen - I H A N A! <3 Good for you!

    PPS. Ollille rapsutuksia! <3

    VastaaPoista
  4. annamari,
    paistettu juustokakku on ainoa mahdollinen vaihtoehto, koska en syö liivatetta sisältäviä kakkuja.

    Meillä on tosiaan Cole&Sonin Woods takkahuoneessa, joka remontoitiin viime kesänä ihan katosta lattiaan. Elämäni ensimmäinen kuviotapetti ja se koiranputki on myös toinen suosikkini. Samoilla linjoilla ollaan siis! Meidän eteisessä olisi koiranputki paikallaan, mutta sitten ei siellä varmaan viitsisi säilyttää kaiken maailman romppeita.

    Olli nukkuu takkahuoneessa pää marimekon tyynyllä, käyn viemässä rapsutusterveiset ja oikein hyvää viikonlopun jatkoa teille!

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!