sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Porkkanapihvit

Käsintehdyn näköisiä...
Lauantain lounas syntyi nyhjää tyhjästä -periaatteella. Jääkaapista löytyi perunoita ja porkkanoita sekä jogurttia, salaattia ja kurkkua. Siitä se ajatus sitten lähti. 

Porkkanapihvit
1/2 dl korppujauhoja
1 dl maitoa
3 dl porkkanaraastetta
1/2 dl juustoraastetta
1 muna
suolaa 
tuoretta persiljaa (tai pakasteesta)
* Korppujauhot turvotetaan maidossa, lisätään muut aineet. 
* Paistetaan rypsiöljyssä miedolla lämmöllä kullanruskeiksi.

Porkkanapihvien kanssa tarjolla oli keitettyjä perunoita ja tsatsikia (= turkkilaista jogurttia, valkosipulia, raastettua ja valutettua kurkkua, suolaa, hunajaa)
Vihreä osuus koostui friseesalaatista, kastikkeena oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. 

6 kommenttia:

  1. Tyhjännäköisestä jääkaapista syntyy joskus parhaat ateriat ja tämä näyttää juuri sellaiselta:)

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    itsekin yllätyin! Mies ei vain aina usko, että kasviruoastakin voi maha tulla täyteen.

    VastaaPoista
  3. Makoisia reseptejä täältä blogistasi löytyykin, värikkäät villasukat ovat hienot!

    VastaaPoista
  4. Etana,
    hyvät reseptit on melkein pakko laittaa jakoon!

    Kiva kun kävit kommentoimassa ja tervetuloa uudelleen!

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa vaan blogini lukijaksi, sinä Satakunnan keskussairaalassa syntynyt. Minäkin laitoin heti blogisi listalleni kun näytti kivoilta resepteiltä sinun reseptisisi! Eli: hauska oli tutustua!

    VastaaPoista
  6. Auli,
    luen blogisi alusta alkaen ajatuksella. Tosi kivoja juttuja, vaikka nyt vain ehdin selailla!
    Hauska tutustua, todellakin.

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!