lauantai 25. helmikuuta 2012

Lauantaisukat ja -kukat

Töihin palaamisen jälkeen kutomiset ovat jääneet (liian) vähille. Näitäkin jämälankasukkia olen tehnyt varmaan pari viikkoa. Tänään sain vihdoin valmiiksi. Parin kuukauden vapaan ja kolmen viikon työssäolon jälkeen olen taas valmis allekirjoittamaan väitteen, että työ häiritsee vapaa-ajan viettoa ja todella pahasti häiritseekin. Otin perjantaiksi saldovapaan, että ehtisin ja jaksaisin tehdä jotain muutakin kuin kerätä voimia seuraavaa työpäivää varten. 

Olen ostanut vain värikkäitä tulppaaneita. Eikä sen värin niin nuukaa ole, kunhan eivät vain ole valkoisia. Nyt tarvitaan piristystä arkeen ja pyhään! Vielä kun innostuisin ostamaan jotain värikästä vaatettakin - ainakin kaupoissa näyttää olevan melkoinen värien ilotulitus käynnissä. 

12 kommenttia:

 1. Villasukat on talven paras asuste - sopii niin sisälle kuin ulos. Siis kenkien sisään lämmittämään kun koiraa ulkoiluttaa. Itse kulutan loppuun parit sukat talvessa :) Perussukat on parhaat ja jostain syystä minulla ei ole kärsivällisyyttä tehdä hienoja sukkia hienoilla teknisillä kikoilla niinkuin tiimalasi- tai ranskalainen kantapää tai kutominen varpaista alkaen...

  -Mirkku- (Nellin emäntä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tunnustaudun rehellisesti tavallisen sukan neulojaksi. Ei ole hienoja kikkailuja eikä kirjoneulettakaan, käyttöönhän nämä on tehty ja saappaan sisässä menee jämälangoista tehty sukka ihan hyvin.

   Poista
 2. Kivat sukat ja totta on, että saappaaseen tulee olla tavalliset sukat. Tykkään tosin tehdä myös kikkailusukkia, mutta ne ovatkin sitten kotona hipsimistä varte ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin ihan pro tuossa kikkailussa! Ehkä minäkin sitten joskus...

   Vaan eikös ole komia päivä tänään?

   Poista
 3. Jotenkin on lohdullista kuulla, että sullakin on voimat vähissä työviikon jälkeen, kun itse sitä aina ihmettelen. Ei se kai ennen ollut ihan niin? Jotenkin on vaikea myöntää, että ikä tuntuu.

  Työ häiritsee ankarasti vapaa-ajan viettoa. Hyvänä puolena on se, että on siis elämää, jota pitää arvokkaampana kuin työtä. Työnhän voi jostakin syystä menettääkin, mutta se muu jää. Tätä joskus muistuttelen itselleni.

  Hauskaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin muistan aikaa, jolloin oli viikonlopuksi railakkaita suunnitelmia. Samaan aikaan, kun toiset ihmiset suunnittelevat ravintolaan lähtöä, minä menen nukkumaan. Toisaalta nautin illanviettoja enemmän rauhallisista aamuista.

   Poista
 4. Hienot perussukat, musta sopii hienosti kirkkaisiin väreihin. Minä myös olen perussukkien vankka kannattaja. Minulla on usein perussukat muun kun suomen ja englanninkielisiä telkkariohjelmia varten. Kikkailusukkiakin joskus syntyy. Silti peruskantapää on aina suosikkini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kudon ainoastaan telkkaria katsellessa, joten ei siinä sivussa kovin monimutkaisia juttuja tule kokeilleeksi. Olen itselleni luvannut, että kun opinnot on suoritettu (=gradu tehty), rupean kutomaan neuletakkia. Jos sitten ensi sykynä.

   Poista
 5. Hyvät sukat. Pitäisi taas itsekn innostua neulomaan. Sukkavarastot hupenee...

  Ihan samoja tunnelmia täällä: viikonloput menevät työstä palautumiseen ja illat kans. Viihdyn työssäni,mutta jotain muutoksia työelämän joustavuuteen pitää tulla, jos tavoitteena on, että jaksamme pidempään työelämässä. Jotain joustoa, esim. lyhyempiä työpäiviä tai joustoa työtehtävissä.

  Mutta vielä jaksamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on joulun jälkeen sukkavarasto kasvanut, miniä vei nämä sukat käyttöönsä. Nyt olen taas tekemässä jämälankasukkia - mistä ihmeestä noita lankoja oikein löytyy?

   Työelämässä jaksamiseen ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota ja tämä on ongelma monella työpaikalla. Valitettavasti.

   Poista
 6. Osaisinpa neuloa, ilkeä käsityönopettaja vei kaiken innon käsitöihin (ja silti teksiilit ovat elättäneet minut 17 vuotta...). Onneksi anoppi neuloo "parisuhdesukat" = sama kuosi, eri värit minulle ja Siipalle joka joulu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni omistaa neulova anoppi, jos kerran saa sukat kerran vuodessa. Itselläni ei anoppeja ole ollut kummassakaan liitossa, mutta itse olen kyllä varsinainen neulova anoppi. Miniällä ei puutu sukkia, lapasia, pipoja eikä tuubeja - ei kyllä puutu lapsiltakaan. Mies jäi ilman sukkia jouluna, joten sellaiset piti sitten tehdä.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!