sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Toscakakku

Tein viime tiistaina toscakakkuja kaksin kappalein. Oli tulossa porukkaa käymään ja oma väki pitää tästä kaloripommista liiankin kanssa. Ohje on peräisin vuoden 1995 keittokirjastani "Parasta kotiruokaa". 

Pohja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
50 g voita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, sulatettu voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos varovasti sekoittaen. Kaada voideltuun ja jauhotettuun (irtopohja)vuokaan ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Tee kuorrutus kiehauttamalla seuraavat aineet kattilassa:

75 g voita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl mantelilastuja
1 rkl maitoa

Ota kakku uunista 20 minuutin jälkeen, kaada kuorrutus kakun päälle ja paista kullanruskeaksi. 

Toisen kakun tein irtopohjavuokaan ja toisen kuvan teräsvuokaan, jonka olen saanut vuonna 1982 kotoa lähtiessäni opiskelemaan. Vuoka on erinomainen melkein mihin vaan ja olin melkeinpä onneton hukatessani talvella tämän vuoan. Se löytyi tällä viikolla ulkovarastosta, jonne vein syksyllä yli puolet keittiön astioista myrkytysoperaation ajaksi. Saimme nimittäin jauhopussin mukana epämieluisia alivuokralaisia... mutta se onkin jo aivan eri juttu se.

7 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Just mietin mitä leipoisn ja tämä resepti on just passeli, kosk aon mantelilastuja, muttei kermaa!

    VastaaPoista
  2. Minunkin lemppareita! Nami nami!
    Milloinkahan sitä innostuisi leipomisesta taas...

    VastaaPoista
  3. Auli,
    toscakakku on helppo tehdä ja se tuntuu aina vähän juhlavammalta kuin tavallinen marjapiirakka. Kuorrutushan se tästäkin kakusta herkun tekee!

    Nanna,
    eihän se ole kuin aloittaa.
    Tänään leivinuuni lämpeni heti aamusta ja tein kääretortun ja kohta menen tekemään vielä tiikerikakun. Leipomisessa menee kyllä koko päivä, kun pitää odotella uunin jäähtymistä :) Tässä samalla yritän kirjoittaa muutaman rivin gradua...

    VastaaPoista
  4. NAM! Niin oon nätin kakun tehny! ;) Täälläkin toscakakku kuuluu lemppareihin! Taidankin tänään vielä tekaista sellaisen, kun laskiaispullat alkavat jo kyllästyttää.. ;D HiRRRveen paljon kiitoksia ohjeesta! :D

    VastaaPoista
  5. Annamari,
    kukapa ei toscakakusta tykkäisi ja ja ja ja....

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!