maanantai 4. kesäkuuta 2012

Rääppiäiset

Taisi käydä niin, ettei lakkiaisten tarjoiluista kukaan ehtinyt ottamaan valokuvia. Sunnuntaiaamuna otin kuvat rääppiäispöydästä.

Hillakakku. Kuuden munan pohja tehty työkaverilta saadun ohjeen mukaan. Onnistuu taatusti ja helppo leikata neljään osaan. Väleissä hilloja ja kermavaahtoa, päällä kermavaahtoa. Siis todellinen perustäytekakku.


Sacherkakku. Pohja leikattu kolmeen osaan, väleissä aprikoosihilloa. Päällinen on suussasulavaa suklaata (1 dl kermaa, 150 g tummaa suklaata, 1 rkl voita). Koristeena oli mansikoita, kuvausvaiheessa ne oli tietenkin jo syöty.


Savuporo-tsatsiki-voileipäkakku. Aivan oma viritelmä ja elämäni ensimmäinen voileipäkakku. Tein kakun neliönmuotoiseen vuokaan. Kahdessa välissä oli savuporotäytettä ja kahdessa välissä tsatsikitäytettä. Päällyste turkkilaista jogurttia + majoneesi. Koristeet teki äitini, mutta kuvausvaiheessa niistäkin oli vain muisto jäljellä. 

Täytyy sanoa, että parhaimmat kiitokset ja kehut sain tyttären kaveripojilta. Nykynuoriso on niin ihanaa, rentoa ja välitöntä. Ainakin nämä pojat.

4 kommenttia:

 1. Minäkään en ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, vaikka sen kimppuun käyn ensimmäisenä kaikissa juhlissa. Nyt näin muuten viime viikolla kaupassa myytävänä ensimmäisen kerran voileipäkakkuja.

  Nykynuoriso on tosi ihanaa! Ei oltu varmasti meidän aikaan yhtä välittömiä ja hyväkäytöksisiä. Nuoret miehetkin osaavat puhua tunteistaan ja asioistaan ihan eri tapaan kuin isänsä aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voileipäkakku oli ennakkoluuloisuudestani poiketen helppo tehdä ja siitä saa näyttävän vähällä vaivalla. Näitä meillä tehdään ihan muuten vaan, kun isommat juhlat on jo tullut pidetyksi. Synttäreille, jouluksi, kahvivieraille...

   Yksi pojista oli kertonut seuraavassa juhlapaikassa tyttären kaverille, että se Lauran äiti on ihan huippu. Kyllä lämmitti mieltä.

   Poista
 2. Kyllä on ollut ihanat tarjoamiset teillä. Njamm. ei ihme, jos on nuorisokin kehunut. Hyvää on varmasti ollut. Toivottavasti sielläpäin ei satanut. Täällä etelässä ei lauantaina oikeastaan satanut mutta ei se ilma nyt kovin kauniskaan ollut. Su-aamuna satoikin sitten oikein reippahasti. Terkkuja M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää oli omastakin mielestä.
   Lauantaina oli selkeää, mutta pilvistä, aamupäivästä, mutta sitten iltapäivällä alkoi sataa ja satoi sunnuntaihin asti. Kaatamalla. Ja lämmintä oli nippanappa 10 astetta.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!