keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Ei sisällä kuvia suklaakakusta

Tein tänään suklaakakkua, koska ajattelin opiskella ja mikäs sen mukavampaa opiskelupäivänä kuin leipominen, pyykkääminen ja tyttären sängyn petivaatteiden vaihto. 

Emme kuitenkaan elä pelkällä täyte- tai suklaakakulla, joten tähän väliin pari hyvää salaattivinkkiä. 

Coleslaw-salaatista (tai kolesoosta niin kuin me se sanotaan) on tullut koko perheen uusi suosikki. Hyvää ja siistiä valokuvaa salaatista on vaikea ottaa, mutta hyvää tuosta sekamelskasta tulee ainakin tällä ohjeella: 

1 pieni keräkaali raastettuna tai ohuiksi siivuiksi leikattuna
1 isohko porkkana raastettuna
1 prk kermaviiliä
vähän majoneesia

Sekoitetaan kaikki sekaisin ja syödään. 

Vihreää salaattia pitää olla aina tarjolla, mutta sen lisäksi salaatin kanssa tarjotaan kaikkia muitankin värejä. Mitä värikkäämpi, sen parempi. 

Tällä kertaa salaatin kanssa oli tarjolla tomaattia, kurkkua ja tuoretta aprikoosia, joka sopii yllättävän hyvin muiden aineisten kanssa yhteen. 
 


Lopuksi oma tapani pilkkoa kurkku salaattiin. Kurkun voi kuoria tai jättää kuorimatta riippuen siitä, minkäväristä salaattiainesta haluaa. Tällä kertaa kuorin kurkun, poistin siemenosan (koira syö ne) ja leikkasin viipaleiksi. Näyttävää ja kiinteää, salaattiin ei tule ylimääräistä nestettä.

Nyt kannattaa suosia kauden tuotteita ja tuoreita aineksia. 

4 kommenttia:

  1. Juuri tuo osio on puuttunut lautaseltani tällä viikolla ja kuvat houkuttelevat siis sitäkin enemmän. Coleslaw saa parhaan makunsa itse kaalista eikä minustakaan juuri mausteita kaipaa. Se on ihanaa kesäruokaa.

    Opiskelupäivänä voi varmaan myös hyvin pestä saunan ja järjestää varaston.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittiöremontin valmistuttua voitte siirtyä takaisin lautasmallin mukaiseen ruokavalioon. Muutama päivä menee nopeasti, mutta kieltämättä salaatitonta ruokailua ei jaksa kovin kauaa.

      Kiitos vinkeistä, mutta saunan peseminen kuuluu meillä miehen hommiin. Meillä on siis edelleen jako miesten-naisten-työt. Vaatehuoneen järjestämisessä saisi menemään varmaan useamman päivän...

      Poista
  2. Mmm.., herkullisia kuvia! Onkin hyvä idea laittaa coleslaw:n joukkoon kermaviiliä. Pelkkä majoneesi on meinaan aika "stydiä".

    Mäkin muuten kuorin kurkut melkein aina ja poistan myös keskustan, jos salaatti joutuu seisomaan yhtään pidempään.

    PS. Postauksen otsikko hymyilytti, hauska! Kuvat kaikenlaisista kakuista on silti myös aina toivottuja! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Coleslawin kastikkeen voi korvata myös oliiviöljy-valkoviinietikalla, mutta vain vähän. Mausteeksi vaan, jos ei ole muuta tarjolla.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!