sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Villasukkakesä

Yleensä villasukkien kutominen loppuu kesäksi, mutta ei tällaisena kylmänkolean sateisena kesänä kannata hyvää harrastusta laittaa tauolle. 

Ja nämäkin sukat on tehty jämälangoista. Niitähän riittää.
Harmaa-mustavartiset kuopus varasi itselleen. Muut odottavat omistajaa. Villasukkalaatikko on jo täynnä, kohta meillä on 20 vuodeksi villasukkia. Kukaan ei tiedä, kuinka iso kutomani villasukkavarasto on... onhan tämäkin eräänlaista hamstrausta. 

11 kommenttia:

 1. Kyyyyllä kaikille villasukille vielä käyttäjä löytyy, se on varma se :) Jämälangoista tulee iloisen näköisen sukkia. Itsellä villainen neuletakki vaiheessa, joten ei tässä kovin kesäisissä neulomuksissa itsekkään olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sinä teet iloisia jämälankavillasukkia, mutta nyt kyllä mulla on taas goottivaihe menossa. Löysin nimittäin yli puoli kiloa mustaa lankaa ja teen sitten mustia sukkia. Illalla ja pilvisellä päällä pitää laittaa valot päälle, että ikänäköisillä silmillä näkee kaventaa silmukoita.

   Laitahan väliaikakuvia neuletakista!

   Poista
  2. ..taidan sinnitellä loppuun asti neuletakin kanssa ja sitten täräytän kuvia, olen nyt nimittäin resoreita neulomassa takkiin. Melko raskas projekti ollut. Minä taas otan rehellisesti lasit pois päästä, kun menee tarkaksi tihruttamiseksi - tätä se ikä teettää :D

   Poista
 2. Epäilen, että villasukkavarastosi, ja kaikki maailman villasukkavarastot, jäävät kakkoseksi sen rinnalla, mitä miehelläni oli kun menimme naimisiin. Tuottelias anoppi kartutti varastoa tasaiseen tahtiin vielä senkin jälkeen, ja minä tunsin huonoa omaatuntoa, kun vaivihkaan lahjoitin osan käyttämättömiä sukkia milloin mihinkin myyjäisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään mielelläni kakkoseksi, enkä halua ylittää anoppiasi tässä suhteessa. Olen aina joutunut kutomaan itse sukkani, joten kait tässä on jäänyt joku vaihde päälle. Eihän nuo aikuiset lapsetkaan enää kuluta sukkia entiseen tahtiin.

   Poista
 3. Luulen, että villasukat löytävät paikkansa jostain. Ei minun mielestä villasukkia voi olla liikaa.. Vai voiko? Hitsin pimpulat. Espanja tuossa voitti Italian siinä futiksessa ihan vissiin mennen tullen. Matsia en katsonut, kun vietin aikaa päätteellä mutta hurraa-huudoista vaan aina kuulin kun maali tuli. Olin enempi Italian puolella, mutta mies sanoi, että Espanja pelasi paremmin. no kait ne pelasi paremmin kun kerran voittivat.. Terkkuja M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei niitä voi olla liikaa. Kait se on näin.
   Luovutin Espanjan johtaessa 2-0, eikä ihana Torreskaan ollut kentällä. Oli sitten tullut ja näpännyt maalinkin. Täytyy aamuteeveestä katsoa maalit vielä uusintana.

   Tässä olen jo aamutuimaan hereillä, kun kuopus oli juoppokuskina ja herätessäni 4.45 ei ollut vielä kotona, onneksi tuli just äsken. Minä herään, kun toinen käy nukkumaan...

   Poista
 4. Ohhoh... vaikka itse kudon villasukkani, niin tuntuu että aina pitäisi olla tekemässä uusia. Ehkä teen ne liian ohuista langoista. En muuten ole vieläkään villasukista luopunut vaikka on kesäkuu! Niillä on kiva tepsutella kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen nyt sukkia vähän ohuemmasta langasta, kun pitäähän niitäkin olla. Seli seli...

   Vielä piti tänä aamuna kiskoa villasukat jalkaan. Vettä tuli sitten ihan maahan asti, mutta aamupäivällä taivas selkeni ja aurinko alkoi paistaa. Sitten alkoikin kova tuuli. On ollut siis tosi petollinen auringonpaiste, tuuli saa ilman tuntumaan viileältä, mutta aurinko polttaa ihon yhtä hyvin kuin tyynelläkin säällä.

   Poista
 5. Meidän perhe on villasukkien suurkuluttajia. Villasukat on mukava vetästä jalkaan saunan jälkeen, olipa kesä tai talvi. Itse en osaa kutoa. Meidän villasukat tekee Mökö (äitini 80 vuotta). Nättiä sukkia olet kutonut, kyllä noilla kelpaa tepsutella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikkien tarvitsekaan osata kaikkea. Kuopus valitsi aikoinaan teknisen työn, vaikka oli aina ainoa tyttö ryhmässä. Porakone pysyy käsissä, vaikka virkkaamaan tai neulomaan ei ole oppinut koskaan. Viime kesänä ollessaan yksin kotona hänellä irtosi nappi takista. Oli katsonut netistä ohjeita napin ompeluun.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!