sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Mökillä
Vietettiin pitkä viikonloppu mökillä.
Naistenlehtien mökkireportaasit oddmolleihin pukeutuneista kesälomailijoista nauttimassa kuohuviiniä rantakalliolla olivat kaukana meidän idyllistä. Toki aurinko paistoi ja helleraja ylittyi, mutta risu- ja puusavotan jälkeen tavallinen kaupan keskivahva mallasjuoma maistui erittäin hyvältä. 
Helteen vuoksi pukeuduimme vähiin vaatteisiin ja hyttysten vuoksi kaikki paljas suihkuteltiin offilla puolen tunnin välein. Hiki valui ja paarmat pörräsivät. 

Mutta tuttu maisema hurmasi taas kerran, auringonlaskuja ihailtiin keskellä yötä keskellä tyyntä järveä ja kuukin nousi taivaanrannasta yhtä aikaa auringon laskiessa. Oli niin kaunista. 


Seuraavaksi suuntaamme kohti Etelä-Suomea.

13 kommenttia:

 1. Tuollainen järvimaisema on joka toisen suomalaisen sielunmaisemaa, veikkaan. Ihana auringonlasku, lämpimän kesäillan leppoisa lopetus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso järven tai meren rannalla sielu lepää.
   En ole kuitenkaan niin mökki-ihminen, että koko kesää jaksaisin olla ulkovessan varassa...

   Poista
 2. Eikö tuo mökkeily ole juuri tullaista: töitä, aurinkoa ja auringonlaskun ihailua veden rannalla. Joskus ehkä ehtii hetkeksi lavastaa naistenlehden kuvaelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja mökkituoksuna toimii parhaiten OFF.

   Poista
 3. Oddmollyt ja kuoharit - no ei todellakaan. Ja minulta jää tekemättä myös kaikki lehtien ja blogien esittelemät "mökkiruuat"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpparit pitää olla jalassa käärmeiden varalta ja kuohuviinilaseja ei nyt mökiltä edes löytyisikään.

   Naistenlehdistä ei löydykään sellaisia kunnon mökkiruokia kuten fazerin paistovalmiit patongit (jee, tuoretta pöytään) tai sokerikorput (töysäläistä tietty).

   Poista
 4. Kuulostipa tutulta. Meillä oli vastaavanlaista mökillä - hiki valui selästä norona, kun istuteltiin pensaita ja siirreltiin kasveja paikasta a paikkaan b. Ja sitten siihen pölähti vielä yllätysvieraita sekaan (voi &%€#"#!! sanoin mielessäni). Jos ei hyttyset kupanneet, niin juuri nämä penteleen paarmat tekivät lautasen kokoisia reikiä kroppaan... ja juu, ei ollut skumppaa saunajuomana - kyllä se oli Pirkka olutta se. Kun halvalla sai...mutta yöuinti kauniissa kesäyössä oli ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meinasi itselläkin päästä pari &%€?§%&, kun taitaa olla tuo risusavotta meidän perheen hupi ja riesa. Yhteismökin hyviä/huonoja puolia. Ihana se on sitten katsella mökin ikkunasta järvelle, kun järvi näkyy. Muut kattelis varmaan mieluummin lepikköä...

   Yllätysvieraat - tulevat aina pyytämättä kuin Annelin faksi ja ilman eväitä tietenkin, koska siwa on yllättävän lähellä?

   Poista
  2. Risusavotan kaveriksi kunnon Boschin silppuri, siit mie piän <3

   Niin, yllätysvieraista mökille ollaan yhtä jos toista mieltä :I Toiset tykkää, toiset ei. Ikuinen dilemma.

   Poista
 5. Noi maisemat rauhotti oloo ja toi hyvää mieltä, myös tänne ruudun taakse.

  Mulla on oksasilppuri, jota en hirveesti tykkää käyttää. Nyt on tarkoitus kokeilla risuaisanrakentamista. Kerron jos onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä risut kerätään valtavaksi kokoksi, joka poltetaan juhannuksena. On sitten ensi kesänä taas polttamista kerrakseen. Yhtenä vuonna kokko oli jäänyt kiellon vuoksi polttamatta ja poltettiin se lokakuussa. Luvatta tietenkin.

   Poista
 6. Ihania maisemia, kauniita kuvia. Upea auringonlasku. Kyllä siinä kelpaa huurteiset ottaa, kun päivän työt on tehty (siis jos pitää huurteisesta). Jos mökki on yhteisomistuksessa olis kyllä kiva, jos muukin porukka osallistuisi risusavottaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risusavotta on ilmaista kuntosalitreeniä.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!