maanantai 23. heinäkuuta 2012

Pihapuuhastelua

Heinäseipäät alkavat olla katoava luonnonvara ja lehtien ostetaan -palstoille niitä kysellään säännöllisesti. Kävimme miehen mummolasta hakemassa muutaman seipään ja mielessä on pari pientä juttua, jotka näistä mies saa tehdä. Toiseen löysin idean Hus&Hem -lehdestä. Näistä sitten enemmän, kun valmistuvat. Ei näy tekijällä olevan mitään kiirettä...

Omenapuun alla on kasvanut nurmikko, mutta halusin sitten kivetyksen. Kun tarpeeksi kauan odottaa, mies tarttuu avuksi lapioon ja homma sujuu alta aikayksikön. Maata kaivettiin pois noin 10 sentin vahvuudelta, päälle suodatinkangas, hiekkaa ja kiviä. Muurahaisista pitäisi vielä päästä eroon.

Takapihan puulle tehtiin sama homma. Huomaattehan punaisella merkkimaalille merkityn ympyrän? Meillä tehdään kaikki millimetrimitalla, jos mies on tekemässä. Itse olisin tehnyt vähän vapaammalla kädellä. 

Idyllinen näkymä takapihalle. Tämän kuvan kehtaisi lähettää johonkin pientä piharemonttia - ohjelmaan ja eiköhän muutama mukavannäköinen suunnittelija olisi jo kehittelemässä tänne kaikkea kylpytynnyristä bajamajaan. 

Tuosta tiilikasan vierestä kaadettiin ja kaivettiin ylös pieni pihakuusi (jossa on ollut aina jouluvalot...nyyh) ja kivet siirrettiin omenapuiden alle. Tähän pitäisi tulla takapihan puuterassi, mutta ilmeisesti toteutus siirtyy ensi kesään, vaikka suunnitelmat ovat olleet valmiit päässäni jo keväästä asti.

Pari huomioitavaa asiaa: 
- Istutuspöydästä roikkuvat tuuletusritilät ovat kuivumassa mattamustamaalauksen jälkeen. Metallinväriset olisivat käyneet liikaa silmään, joten suihkautus maalia ja valmista tulee. 
- Istutuspöydän takana oleva puutaso, sinisen muovin alla oleva lautakasa ja tiililäjä ovat kaikki laitettu aidan viereen estämään koiran kaivautumisen naapurin pihalle. Itse siilinmetsästäjä-kaivuri on pöydän takana. 

Jos joku tarvitsee noita punaisia hormitiiliä, saa tulla hakemaan.

10 kommenttia:

 1. Mitäköhän kivaa niistä heinäseipäistä kehkeytyy?
  Mä oon huomannut, että jos itse alkaa esim. paikata rikkimennyttä polkupyörän kumia, ei mies kestä sitä katsoa, vaan hoitaa homman kädenkäänteessä. Jos taas vain odotan, että hän korjaa sen, ei mitään tapahdu ;)

  Toihan onkin kivannäköinen toi kivetys tuossa omppupuun ympärillä. Ja juu, siilinmetsästäjä bongattu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivetys tuli valmiiksi päivän aikana, vaikka jouduin tekemään sen ihan yksin. Laitan kuvia myöhemmin, nämähän olivat tekovaiheesta.

   Meillä mies on paljon säntillisempi ja ahkerampi kuin minä. Ei siis tarvitse paljon arvuutella, kuka täällä imuroi :D

   Poista
 2. Aika virityksia saa Ollia varten tehdä, onko heinäseipäilläkin jotain tekemistä asian kanssa:?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole. Niistä on tarkoitus tehdä ihan vaan "koristeita", mutta en viitsi hehkuttaa ennen kuin on tullut valmista.

   Poista
 3. Kauhiasti sitä voisi väkrätä, kun vaan jaksaisi:) Mielenkiinnolla odottelen mitä teette heinäseipäistä. Vanha puu on kyllä niin kaunista, että siitä saa vaikka mitä. Terveisiä M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin vain kauneimmat heinäseipäät, vaikka kiireessä nämäkin piti ottaa. Ensinnäkin mummolassa on kauheasti käärmeitä ja liiteriinkin pitää mennä saappaat jalassa ja kolistella kaikki paikat, kun kyyt lymyää halkojen välissä. Toiseksi hyttysiä oli aivan kauheasti, koska mummola on keskellä suota (tai ainakin melkein).

   Poista
 4. Tuollaset selvitystilat kuulöuiu mielestäni omakotiasumiseen: Siis tuo viimeinen kuva, siinä on sitä tekemisen meininkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän se omakotitaloasumisen viehätys taitaa ollakin, että aina on seuraava projekti odottamassa.

   Poista
 5. Nyt oikeen vesikielellä jään oottelleen sun heinäseivästilateoksias. Meinaan mullakin oottaa 20 seivästä inspiraatiota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odottelen edelleen toteutusta. Miten tuo mies voi olla niin kiireinen, ettei ehdi paneutua ollenkaan mun juttuihin? Tosin just laittaa pihalla omenapuulle jänissuojausta...

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!