maanantai 9. heinäkuuta 2012

Pihassa kukkii

Ruohosipuli on kotoisin äidiltäni, joka on saanut sen taas (luullakseni) äidiltään. Meillä ei kukaan syö ruohosipulia, mutta pidän siitä kasvina. Nyt ruohosipuli kasvaa raparperipenkin päässä. Sipulin voi jakaa ja siirtää ihan huoletta, sitä ei saa kuolemaan millään.


Marketat kukkivat ruukussa ja lumihiutalekin elää, vaikken ole ehtinyt sen kummemmin kukkia hoitaa. Lannoituskin on unohtunut tältä kesältä. 

Takapihan viime kesänä istutettuun omenapuuhun on tulossa omenoita ja myös karviaispensaat nuokkuvat jo nyt marjojen painosta. Vaikka keskikesä on ihanaa aikaa, pidän myös sadonkorjuuajasta, loppukesästä.

9 kommenttia:

 1. Hyvin kukkii pihalla :)
  Meillä tulee ruohosipulia sekoitettua kermaviiliin, salaattiin tai vaikka koristeeksi kalan päälle. Mutta makuasioista on aivan turha kiistellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en syö sipulia ja sillä siisti. Saisinko valkosipulia, kiitos? Sitähän ei lasketa sipuliksi, sehän taitaa olla mauste :D

   Poista
  2. Minulle menee kaikki :I

   Poista
 2. Ruohosipuli on kaunis kukkiessaan. Minulla on sen vieressä ilmasipulia ja sekin on vinkerän näköinen kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhassa saa olla kaikenlaista kivaa, hauskannäköisiä kasvejakin.

   Poista
 3. Mä laittaisin ruohosipulia varmaan Tintsan mainitsemien lisäks voikastikkeeseen. Mulla oli kyllä joskus ruohosipulia, joka ei kasvanut missään erityisessä penkissä. En oo varma mikä sille tuli, mut epäilen, että isäntä ajoi riittävän monta kertaa ruohonleikkurilla siitä yli, ettei se enää jaksanut kasvaa. Kaunis kukka on silläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, mitä mäyräkoira ei tuhoa, isäntä ajelee ruohonleikkurilla matalaksi. Näin meillä viime kesänä takapihalla...

   Poista
 4. Lomareissulla tein majapaikassamme ruohosipulista maito-kananmunakastikkeen, kun olin niin tohkeissani, että pihassa kasvaa syötävää :) Kukkivasta ruohosipulista en suosittele enää tekemään mitään, se kastike oli tikkuista ja mautonta. Mutta kaunis, yrttinen kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin kotona, kun äiti leikkasi aina kukat pois ruohosipulista.
   Meillä saa kukkia, tosin Olli on polkenut kasvin siiliä etsiessään.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!