lauantai 21. heinäkuuta 2012

Olette käyneet Imatralla?

Lomakuvat tulevat satunnaisessa järjestyksessä, mutta järjestys se on epäjärjestyskin. 
Emme kumpikaan olleet käyneet aikaisemmin Imatralla ja teimme kaupungin keskustassa pienen kävelylenkin... otin kuvia keskustan rakennuksista: 

Olinkohan nyt vähän liian ilkeä? 
No, hotelli olikin sitten valmistunut vuonna 1903. Siihen aikaan sitä osattiin rakentaa muutakin kuin suorakaiteen muotoisia rakennuksia. Oli mukava istua hotellin "takkahuoneessa" viinilasillisella ja kuulla historian havisevan korvissa. Seinällä täytetty villisianpää ja kirjahyllyssä vanhoja kirjoja. Sikaria poltteleva herraseurue vain puuttui.


12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olin kyllä liian ilkeä. Jokaisesta kaupungista löytyy samat betonielementtitalot, myös meidän kaupungista. Pyydän anteeksi kaikilta imatralaisilta.

   Poista
 2. Tuo Imatran hotelli on kyllä hauskan näköinen. Sen kerran kun yövyin Imatralla, taisi olla 1978, niin silloin prätkäporukoiden kanssa yövyttiin leirintäalueella. Ei 17-vuotiaana ollut varaa hotelliin ja leirintäalueella oli hauskempaa.:) Ai olisi pitänyt näyttää sinulle ja Petelle pari kuvaa Imatran ajoista.... Terveisii M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelli on hieno ja nostalginen.
   Imatran ajot ajetaan tänä vuonna, olisiko ollut elokuussa. Siellä olisi kyllä kiva käydä.

   Poista
 3. Pala aitoa Suomeahan näissä kuvissa on, voisivat olla mistä vaan. Yhtä ankeaa joka keskustassa. Tuo hotelli olisi varmasti elämys:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä 70-luvulla on monta kaupunkia saatu pilalle.

   Poista
 4. Kerran Imatralla käynyt, veljeni opiskeli siellä jonkin vuoden. Ei käyty "saitsiiingillä", joten nämä upeat nähtävyydet jäivät kokematta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imatrankoski ja hotelli olivat kyllä mahtavia.

   Poista
 5. Imatralainen kiittää ja kuittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tarkoitus ilkeillä, mutta kaupunki ei kyllä häikäissyt kauneudellaan. Sitä ei kyllä tee omakaan kotikaupunki kuin paikoin.

   Ajoitimme tulomme niin, että ehdimme katsomaan kosken kuohuntaa. Olipas hieno kokemus.

   Poista
 6. Niinhän se on, että tuota betoniviidakkoa on joka puolella suomea. Mutta tuo hotelli - oletan että se on tuo alempi, eikä toiseksi alin kuva ;) Se on kyllä upean näköinen.

  Muutama vuosi sitten oltiin itä-Suomen reissulla ja poikettiin Imatralla. Oli yö ja pimeää, no olihan siellä valot, kun saavuimme sinne. Yritimme etsiä sitä kuuluisaa koskea. Olimme varmaan tuon kyseisen hotellin pihassakin pariin otteeseen (eihän siellä pimeässä mitään nähnyt) ja yritimme kuunnella kosken kuohuja. Ei kuulunut missään päin, ja lähdimme vähän harmistuneina pois. Myöhemmin saimme kuulla, että koski ei kuohu koko ajan, vaan vain silloin tällöin, ilmeisesti näytösluontoisesti. Ja että olimme ilmeisesti käyneet juuri oikeassa paikassa, tietämättämme. Pahus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koski kuohuu iltaisin kello 18 noin varttitunnin välein ja musiikin tahdissa. Meille sattui Sibelius, vaikka olisin mieluummin ottanut Nightwishin musiikin. Oltiin päivä myöhässä.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!