torstai 26. heinäkuuta 2012

Kivet

Pidän kivistä. Niiden muodoista, väreistä, kestävyydestä.
Omenapuiden alustojen kivialueet on nyt valmiit.

Vinkki omenapuun oksan taivuttamiseen: 
laitetaan sopivan kokoinen kivi muovipussiin ja solmitaan puun oksaan. Helppo ottaa pois, vaihtaa painon määrää tai siirtää toiseen oksaan. 


Ps. Onko vinkkejä muurahaisten häätämiseksi pihasta?

8 kommenttia:

 1. Fun Light: http://kemikaalicocktail.blogspot.fi/2008/09/murkuista-eroon-fun-lightilla.html

  Ei ole pihaa eikä murkkuongelmaa mutta törmäsin tähän juttuun joskus talvella. Oli kuulemma muurahaispesässä hiljaista kuin Hiroshimassa Fun Light käsittelyn jälkeen. Tuo linkki tuli googlatessa ekana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea täytyy kokeilla. Kaasuliekillä olen polttanut munia ja sitten kuumalla vedellä myös. Mummo ehdotti karkeaa suolaa. Konstit on monet...

   Poista
 2. Hyvä idea tuo muovipussittaminen. Itte väkersin painoja sukkahousuista (kuinkas muuten) ja kivistä, mutta tuo sun niksis on viäl helpompi.

  Joku sanoi, että murkkut lähtee kun ripottelee chiliä. En oo kokeillu.

  Tosi idylliset noi puiden alla olevat kivirinkulat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkahousut toimivat samassa merkityksessä oikein hyvin ja siinä toteutuu paremmin kierrättämisen periaate. Noita muovipusseja ei ainakaan pakastuskäytössä viitsi enää käyttää.

   Poista
 3. Täällä on myös ollut murkkuongelmaa! Itse vaan tyynesti sirottelin myrkkyä ja kyllä ne katosivat; ehkä ei kovin ekologista, mutta tehokasta tuntui olevan. Meillä oli muutama pesän alku männyn juurellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En viitsisi laittaa "oikeaa" myrkkyä koiran takia. Se kun nuuskii kaikki paikkat ja syökin vähän mitä sattuu. Tai sitten myrkytän ennen kuin lähdetään mökille ja kotia tullessa kerätään raadot.

   Poista
 4. Ihan mielettömän kivoja nuo sinun kiviympyräsi. Tai miksi niitä nyt sanoisikaan. Omenapuiden juurikiviympyrät:)Mistä sinä sait nuo kivet? Ostitko jostain, vaiko ahkerana naisena keräilit jostain? Terveisiä M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Osa on kerätty, osan olen tuonut mökiltä ja sitten kerran kaveri toi meille ison satsin noita pikkukiviä kuorma-autolla. Koko talon ympärillä on sellainen 30 cm:n levyinen kivikierros. Voisin joskus laittaa kuvia, jos sitä ennen joku ahkera repisi kivien välissä kasvavat rikkaruohot pois. Ei meillä aina ahkeria olla...

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!