perjantai 20. heinäkuuta 2012

Mansikka-aika

Torstaina palattiin moottoripyöräreissulta ja samantien ruokakaupassa käydessäni ostin 10 kiloa mansikoita pakastettavaksi ja syötäväksi. Pitihän tietenkin yksi mansikkakakkukin tehdä. 

Kakussa on keksipohja, täytteenä hyydytettyä rahkaa ja kermaa. Päällä mansikoita. Yksinkertainen tehdä ja syntyy ilman uunia (vaikka näillä lämpöasteilla voisi kohta leivinuuninkin lämmittää).



Jonkinlaisia lomakuviakin on tulossa. Tässä vähän esimakua...

Koli

8 kommenttia:

  1. Juku, ihanan näköinen kakku! Ajatuskin keksipohjasta saa veden kielelle. Miksi ihmeessä mulle ei tule mieleen tehdä kakkua?

    Kymmenen kiloa mansikoita on aikamoinen repäisy. Laitoin juuri viisi entisten viiden lisäksi ja olen ihan poikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tunnustaa, etten yksin joutunut perkaamaan 10 kiloa mansikoita. Kotijoukot oli hälytetty (lue: pakotettu) apuun.

      Poista
  2. Ihana kakku varmaankin, ei epäilystäkään:) Siellä Kolilla oli varmaan huikeat maisemat. Terveisii M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku onkin jo melkein kokonaan syöty.

      Koli on hieno paikka, sinne pitää joskus mennä ihan ajan kanssa patikoimaan. Lisäksi siellä oli paljon koiria, eikä se häirinnyt ketään.

      Poista
  3. Voi hitsinpimpulat, ootte ajanut meidän ohi! Stopatkaa seur. kerralla kahville:)

    Meiän tyttö on ollut mansikanpoiminnassa, eikä halua enää nähdäkkään punaisia marjoja. Mutta kakku näyttää syötävän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä kahvi kelpaa.

      Itsekin olin nuorena tyttönä Suonenjoella poimimassa mansikoita. Moneen vuoteen ei tehnyt marjoja mieli, mutta kyllä ne sitten rupesivat taas maistumaan.

      Poista
  4. Kakku on yhtä herkullinen kuin matkanne, eiks jeh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli paljon kuivempi kuin matka. Suomen suvi kasteli monta kertaa, ei kuivannut kertaakaan.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!