lauantai 22. syyskuuta 2012

Papupata

Nappasin marketista mukaan syyskuun Pirkka-ruokalehden ja sieltä löytyi meksikolaisen papupadan ohje. Harva ohje passaa just sellaisenaan ja tätäkin piti vähän muokata.

IMG_7711

Meidän versioon laitettiin 
400 g jauhelihaa
1 pkt kidneypapuja (huuhdellaan!)
1 prk tomaattimurskaa (yrittimaustettua) + purkin huuhteluvettä jonkin verran
1 ps herne-maissi-porkkanaa
kymmenkunta jalapenoviipaletta
vähän soijaa

IMG_7713
Lisäksi pitkäjyväistä riisiä, joka maustettiin seesamiöljyllä ja sahramilla. 

Hyvää oli myös seuraavana päivänä lämmitettynä. Eletään nyt miehen kanssa kahdestaan kotona ja välillä on vaikea tehdä tarpeeksi vähän ruokaa, kun on tottunut kokkaamaan enimmäkseen isolle porukalle.

6 kommenttia:

  1. Nam! Mun täytyykin ehdottomasti koklata tätä ohjetta - kiitos! Lisään vaan erilaisia papuja ja jätän jauhelihan pois.

    Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt, kun ollaan kahdestaan, olen vähän lisännyt lihaa ruokavaliooni. Mutta olen kyllä tosi tarkka lihasta ja sen alkuperästä, pyrin myös valitsemaan luomua, jos mahdollista. En nimittäin jaksa kahdelle ihmiselle alkaa tehdä omia ruokia.

      Mun ohjeet ovat aina tuollaisia suuntaa-antavia, mutta sinua se ei haittaa, kun olet sellainen "ruoka-ammattilainen" ainakin perjantaikattausten perusteella :)

      Kivaa lauantai-iltaa!

      Poista
  2. Mnjamm. Voisinpa minäkin kokeilla papupataa jokin kaunis päivä. Olen kerran syönyt aivan ihanaa papupataa, sellaista, jossa oli useampia laatuja papuja. Herneet minun olisi jätettävä pois, kun niistä taas tuo mies ei pidä. Eikö ole täysin omituinen yhtälö, että mies tykkää hernekeitosta, mutta ei keitetyistä tuoreherneistä. Naisen "logiikalla" joku juttu mättää. Nyt en vaan keksi mikä..

    Mukavaa lauantai-iltaa teille sinne melko pohjoiseen M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän pataan voi ihan hyvin laittaa mitä tahansa papuja. Meillä on yleensä aina kaapissa joko valkoisia tai ruskeita papuja, mutta nyt piti "tyytyä" kidneypapuihin. Myös sellaiset papusekoitukset ovat hyviä ja niitä voi käyttää esim. linssisen kanssa keitoissa.

      Ei ole yhtään omituinen tuo miehen herneyhtälö. Minä en nimittäin tykkää hernekeitosta, vaikka keitän kuulemma todella hyvää hernekeittoa (sekä liha- että kasvisversiona). Herneitä syön muuten ihan kaikissa muissa ruoissa. Se on varmaan se kuivattujen ja tuoreiden herneiden välinen ero.

      Pojan mielestä armeijan hernesoppa ja pannukakku oli yksi parhaimpia asioita sen kuluneen puolen vuoden aikana. Taisi olla ainoa hyvä asia :)

      Kiitos, hyvin on lauantai sujunut. Ostin Haaparannasta itselleni Barcelonasta tuttua Estrella-olutta saunaolueksi (9 pulloa = 9 lauantaiksi) ja systeemistä sangriaa, jota tässä naukkailen. Iltapalaksi tein perunatortillaa ja pöytään laitettiin Ruotsista ostettuja tapaspaloja. Sieltä löytyy sellainen valikoima, ettei stockaltakaan löydy.

      Poista
  3. Näyttää hyvältä syysruualta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä alkaa tehdä mieli pata- ja uuniruokia sekä paksuja keittoja.
      Kesäiset salaatit eivät enää lämmitä sisuskaluja.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!