sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Pizzalauantai

Annamari teki perjantaipizzaa ja siitä se ajatus sitten lähti.
Lauantaina mies lämmitti leivinuunin ja teki kuumassa uunissa ohrarieskaa. Minulle jäi pizza ja omenapiirakka.

IMG_7757 Pizzapohjan teen aika itse perusohjeella. Vettä, hiivaa, suolaa, oliiviöljyä ja vehnäjauhoja. Parhaimpina vuosina olen tehnyt kolme neljä pizzaa, mutta nyt riitti yksi ainoa. Tuntui kyllä vähän oudolta ja täytteitä tuli ostetuksi liikaa. Eipä ainakaan näkynyt pizzasta pohja.

IMG_7755 Omenapiirakan tein uudella ohjeella. Ensin tehdään melko tavallinen muropohja, josta otetaan kolmasosa sivuun. Lopputaikinaan lisätään piimä ja kananmuna. Taikina levitetään piirakkavuokaan. Päälle laitetaan rahkaseos, johon on sekoitettu omenakuutiot. Aikaisemmin sivuun laitettu muruseos ripotellaan päälle. Piirakasta tuli ihan ok. Omenakuutioita olisi ehkä pitänyt pehmentää ennen rahkaan sekoittamista ja pohja oli mielestäni vähän liian löysä. Olen tehnyt rahkamurupiirakkaa omalla ohjeellani ja se on parempi, mutta kaikkea pitää kokeilla.

IMG_7759
Ei tämä nyt mikään kaunis omenapiirakka ole...

Huomenna alkaa lokakuu ja itselläni on sitten paluu takaisin työelämään! 

Ja lopuksi ihmettelyä: olen jouluihminen, siis todella ihan henkeen ja vereen, mutta enpä ole aikaisemmin syyskuussa törmännyt kaupoissa jouluvaloihin, ainakaan tässä määrin. Eikö ole aika aikaista? Vielä ymmärrän ns. sisustusvalot - onhan meidän huononäköisellä koirallakin omat valo-oksat takkahuoneessa yöaikaan, mutta parissa tavaratalossa on jo ollut ihan kaikkea joulukyntteliköistä joulupukki-ikkunahahmoihin. 

8 kommenttia:

 1. Pizza on ainakin ihanan näköinen. Omppupiirakkakin oli varmaan ihan hyvää, mutta kuvassa pizza on paremman näköinen.

  Hmm. Jopa ihan superhyper-jouluihmiselle jouluvalot syyskuussa ovat vähän aikaisia. Toivottavasti kaupoissa ei sentään vielä aleta soittaa joulumusaa. Itse en osaa kyllä tässä vaiheessa syksyä oikein orientoitua jouluun. Minä aloitan "jouluhifistelyn" oikeasti vasta muutama viikko ennen joulua. Ilmankos tulee lahjojenkin kanssa aina kiire:) Terkkuja M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pizza oli yhtä hyvää kuin aina ennenkin. Ja omppupiirakka liian hyvää, siis liikaa kaloreita jokaisessa suupalassa.

   Kokeilin työvaatteita, tai siis niitä vähän siistimpiä vaatteita, ja kyllä on pikkaisen tässä muutaman kuukauden aikana tullut nautittua elämästä, ruoasta ja viinistä. Täytyy pitää pieni kurinpalautus, ettei tarvitse lähteä ostamaan uusia vaatteita. Se vasta kalliiksi tulee.

   Poista
 2. Pizza näyttää niin herkulliselta, että jos teleportaatio olisi mahdollista, teidän ovella olisi ollut jono, kun pizza tuli uunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavan kerran ilmoitan ajoissa ja teen pari ylimääräistä, tervetuloa vaan läheltä ja kaukaa!

   Poista
 3. Namnam. Pizzaa ja omppupiirakkaa. Taidanpa liittyä jonon jatkeeksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pizzatehdas käyntiin, kun kerran kysyntää on!

   Poista
 4. Eipä näy pohja :'DDDD

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!