sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ruskaa ja karpaloita

Kulunut viikko on mennyt koiraa hoitaessa ja töitä tehdessä. Kotona ollaan tehty baaritiskiä ja lauantai-iltana se vihdoin valmistui. Tehtiin tapaksia ja otin pari lasillista punaviiniä. Viikon rasitukset painoivat ja migreeni oli jyskännyt pari päivää ohimoissa, joten nukkumaan menin jo ennen kymmentä.

IMG_7781
Tänään käytiin karpalosuolla ja löydettiinkin tuolta vähän matkan päästä, mutta keskeltä korpea, hyvä marjapaikka. Markka-aikana ostamani kumisaappat tulivat kuitenkin oman tiensä päähän astuessani märälle suolle ja litran kokoisen saaliin jälkeen oli pakko lähteä kotiin, kun kenkä oli puolillaan vettä. Onneksi karpaloita voi poimia lumentuloon asti.

IMG_7780

4 kommenttia:

 1. Oi, karpalot ovat ihania. Olen joskus lapsena syönyt sellaisia tomusokerilla kuorrutettuja karpaloita. Olivat aivan ihania, kuin parhaitakin karamelleja. Ruskaiseen Ouluun terveisiä M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoituksena oli poimia sen verran karpaloita, että olisin saanut yhden mehumaijallisen keitetyksi. Nyt sain pari rasiallista pakastimeen ja lopuista tein karpalosoppaa.

   Poista
 2. Karpalot ei minulle maistu sellaisenaan mutta kuivattuina ovat superherkullisia.

  Minulla kumisaappaat saivat vähän lisää elinaikaa kun laitoin revenneeseen saumaan ilmastointiteippiä. Mutta ei saappaatkaan ole ikuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies ehdotti vanhaa konstia: ensin jalkaan villasukka, sitten muovipussi ja sitten jalka saappaaseen. Vesihän tuosta menee edelleen läpi, mutta eipä kastu varpaat. Ensiavuksi käytän tuota ilmastointiteippiä, voihan sitä mennä jonkun aikaa uusien ja mieluisten löytymiseen. Mitään kaupunkikumppareita en tarvitse vaan ihan rehelliset metsä-suo-mökkisaappaat.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!