tiistai 30. lokakuuta 2012

Joulu mielessä

Lokakuu päättyy ja eikö marraskuussa saakin jo virallisesti ajatella joulua? Olen tainnut ottaa vähän förskottia...

IMG_3471
IMG_7809
IMG_7829

14 kommenttia:

 1. Torttuja! TAidat olla ensimmäinen. Kaivoin minäkin ensimmäisen jouluvalon esille ja mietin, milloin loput voisi ripustaa. Pimeäähän nyt jo on aamulla ja illalla. Kirkasvalolamppukin pitäisi paikallistaa jostakin piilosta.

  Kranssia tekee minunkin mieli, siis uutta ja ylipäänsä talveen sopivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jo sisustusvaloja, joita joku voisi kutsua jouluvaloiksikin. Ne ovat tosi käteviä yövaloja, kun Olli ei muuten näe kulkea pimeällä. Yleensä koira nukkuu takkahuoneessa koko yön, joten siellä on valo-oksat päällä. Ei häiritse unta, mutta antaa valon kajoa. Toinen valo on vierashuoneessa ja kajastaa sieltä.

   Tortut on vaan niin hyviä, että niitä on tehtävä joka kerta, kun uuni on lämmin. Tänäänkin.

   Poista
 2. Me leivomme tytön kanssa joulutorttuja vain jouluksi. Ovathan ne hyviä, mutta kun tätä elopainoa on muutenkin vaikka muille jakaa, niin parempi syödä vain pari JOULUtorttua:) Terkkuja M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin syödään vasta jouluna JOULUtorttuja. Nyt syödään LUUMUtorttuja. Niissä on vissi ero :)

   Mekin ennen vanhaan leivoimme tyttöjen kanssa piparkakkuja aina itsenäisyyspäivänä. Sitten, kun tytöt kasvoivat, tekivät valmistaikinasta piparkakkuja vaikka kuinka monta kertaa ennen joulua. Oli niitä paljon tai vähän, piparit kestivät vaan päivän tai kaksi. Huonosti säilyviä siis!

   Terkkuja räntäsateesta!

   Poista
 3. Eikä! :D

  Mä en ole jouluihminen ollenkaan, mutta ku te kaikki kohkaatte joulusta, niin löysin itseni näpelöimässä joulukoristeita kaupassa käydessäni. Mahottoman hianoja ja kimmeltäviä plingejä. Lasista. Kestäisköhän meidän huonekuusen oksat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!

   Hieman bling-blingiä pimeyden keskelle.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Joulu tulee ennen kuin huomaammekaan. Ei silti tarvitse hössöttää, fiilistellä vaan.

   Poista
 5. En ole jouluihminen, joulutortut on hyviä mutta piparit sun muut ei maistu enää. Noi LUUMUtortut voi kyllä rinnastaa viinereihin, taidanpa laittaa tarvikkeet kauppalistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän niistä tarvitse tehdä tortun näköisiä. Kolmiot on tosi hyviä.

   Poista
 6. Tietysti saa..kyllähä sinä tiedät ja kyllähän minä tiedän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tiedät, minä tiedän, me tiedämme!

   Yritin käydä ostamassa tänään karismaa villatakkia varten, mutta perskules lankoja tulee vasta parin viikon päästä. Muutkin ovat innostuneet kutomaan.

   Poista
 7. Abua, joulun hehkutusta! ;D

  Tässä vaiheessa vuotta meikäläinen on aivan ahdistunut joulun tulosta. Vielä ei jouluta, ei sitten ei yhtään. Mutta, mikäli vanhat merkit paikkaansa pitää, niin jahka joulukuu lähetyy, niin kyllä aina jonkinlainen joulumieli hiipii tähänkin paatuneeseen sydämeen. :D

  Luumutortuista sen verran, että ennen viime vuotista vinkkiäsi yhdistää vaniljarahka ja luumusose, en oikeastaan välittänyt luumutortuista ollenkaan. Luumu-rahkatortut sen sijaan on tosi hyviä - NAM! :P Eli kiitosta vaan vinkistä ja mukavaa joulustelua(!) sinne! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jee! Kyllä se alkaa jouluttaa kohta eikä sun sydän mitenkään paatunut ole. Päinvastoin, lämmin sydän sykkii - kysytään vaikka Rillalta ja Pepiltä.

   Meinaan tehdä noita luumu-rahka-kolmioita opiskelijakavereiden kokoontumisajoihin.

   Joulusteluun kuuluu sukkien kutominen ja eiköhän teidänkin perheessä vedetä jouluna uudet sukat jalkaan!

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!