lauantai 28. syyskuuta 2013

Kirppistelyä ja porkkanakakkua (edit: ohje)

Paikallinen sanomalehti järjestää säännöllisin väliajoin peräkonttikirppiksen, jonka paikat ovat ilmaisia. Tästä johtuen kirppispaikat varataan todella nopeasti; tällä kertaa kyttäsin ilmoittautumisaikaa, tein varauksen heti aamusta ja sain paikan. Kun paikka on ilmainen, jokainen euro on tuloa. Tällä kertaa varastosta lähti myyntiin astioista liukureihin ja kirjoista huiveihin. Suurin osa tavarasta löysi uuden omistajan ja myymättä jääneet vaatteet vein uffin keräykseen. Kun viime keväänä pidin miniän kanssa siivouspäivän kirppistä, sain silloinkin ihan kiitettävästi tavaraa kaupan.

Kun oma tavoitteeni on karsia kodin tavaroita, saa siinä ostajaehdokkaille perustella, miksi hänen pitäisi ostaa juuri tämä kyseinen tavara. Koska elämme suurimman osan ajasta miehen kanssa kahdestaan, tulemme loppujen lopuksi toimeen hyvin vähällä määrällä tavaraa.

Ja arvatkaapa vaan, näkyykö tavaroiden myyminen kaapeissa, varastossa, vaatehuonessa? Ei todellakaan. 

IMG_1617  
Päivälliseksi tein lasagnea ja jälkiruoaksi porkkanakakkua (pitkästä aikaa). Ajattelin ensin kokeilla uutta ohjetta, mutta koska tuttu ohjeeni on sellainen sekoita-kaikki-aineet-keskenään -ohje, tein laiskuuttani tämän helpon version. Kuorrutuksen tein tuorejuustosta ja tomusokerista, vähän vaniljasokeria mausteeksi. Muuta ei kaapissa ollut. Ei edes mitään koristeeksi kelpaavaa.

Tänään tulee Boss (kakkoselta) ja Läckbergin dekkareihin pohjautuva Fjällbacka-elokuva (kolmoselta). Kunhan vaan jaksaisi pysyä hereillä. 

Leppoista lauantai-iltaa kaikille! 

Edit: 
porkkanakakun pohja
200 g sulatettua margariinia/voita 
2,5 dl sokeria
3 dl porkkanaraastetta
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia

Sekoita rasva, sokeri ja porkkanaraaste. Sekoita munat yksitellen vatkaten. Lisää sekoitetut kuiva-aineet ja kaada voideltuun irtopohjavuokaan.

Paista 175 asteessa n. 40 min. 


Kuorrutus oman maun mukaan: tuorejuustoa, maustettua rahkaa tms.  

8 kommenttia:

  1. Ööh, minä luin otsakkeen ensin "kipristelyä ja porkkanakakkua" ja meinasin, että tulikos vatsa pipiksi porkkanakakusta. Minä ja minun silmät ja nopeat ajatuksenliikkeet... Porkkanakakku on varmasti ihanaa. Kerran olen jenkeistä tuonut siis niin taivaallisen porkkanakakun, että minua oikein harmittaa, etten säilyttänyt sitä ihanaa kangaspussia, joka siinä oli päällikuorena. Minulla on sellainen hämärä mielikuva, että siinä olisi ollut ohje siihen porkkanakakkuun:) Voisitkin pistää rezeptin porkkanakakkuun:) Terveisii M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ohje lisätty. Luulin, että olin tämän ohjeen laittanut aikaisemmin, mutta ei se tainnut niin ollakaan. Muisti teki tepposet.

      Olisipa ihana maistaa aitoamerikkalaista porkkanakakkua. Varmaan yhtä hyvää kuin itävaltalainen omenastruudeli tai sacherkakku. Yritä siinä sitten jäljitellä makua...

      Poista
  2. Tuollainen kirppis on kiva, josta myydään samantien, mitä myydään. Mulla on huonoja kokemuksia kirppispöydästä, jota pitää käydä järjestelemässä jossain jättihallissa. Nyttemmin olen vienyt vaan Spr:lle.

    Porkkanakakku houkuttelee, mun on tehnyt mieli jo monta päivää. Ehkä teen ensi viikonlopuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppispöydän vuokraaminen on aika kallista; hinnat ovat 20-30 euroa/viikko ja sitten pitää joka päivä käydä lisäämässä tavaraa tai järjestelemässä pöytää. Osa myyntitavarasta varastetaan ja sitten se vaan tuntuu jotenkin liian suurelta vaivalta. Tällainen kolmen tunnin rutistus passaa paljon paremmin ja oikeastaan paras myynti tapahtuu kahden ensimmäisen tunnin aikana. Silloin ovat mukana tosiostajat.

      Poista
  3. Näin mainoksen tuosta peräkonttikirppiksestä. Harmi vaan, kun oli töitä. Toisaalta omatkin nurkat pullistelevat myytävää... Mutta jos sieltä sittenkin olisi löytynyt jotain tarpellista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse päätin, etten käy katsomassa edes muiden myyntipöytiä ja näin tein. Varmuuden vuoksi. Sitten tänään huomasin katselevani facebookin kirppismainoksia, että missähän tänään olisi jotain kivaa. En mene kuitenkaan, kyllä on pakko vieläkin karsia tätä omaa tavaramäärää, vaikka omasta mielestäni se on meillä jo aika kohtuullinen.

      Moni tutava kierteli kirppistä eilen ja löysivät hyviä juttuja esim. leluja lapsille. Itsellä ei tarvitse enää niitäkään etsiä niin kuin ennen kun ostin melkein kaikki ponit sun muut kirppiksiltä.

      Poista
  4. Nurkat tahtovat itselläkin pursuta tavaraa - tämä on niin nähty. Ja ei se tavara onnea tuo, paremminkin vain saa hermostumaan, kun kaikki on levällään :(

    Kakkuohjetta pitää joskus testata - muttei nyt, kun on tämä kaaos päällänsä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin siivouspäivänä toivoisin vielä pelkistetympää huushollia. Vaikka meidän (ja teidän) koti on monen mielestä jo ehkä liiankin "tyhjä". Meiltähän puuttuu esim. miniviinapullokokoelma ja paperinarukukkakimput :D

      Tsemppiä, kyllä se putkiremppa joskus loppuu. Kait.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!