sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Sunnuntai on marjapäivä

Aamulla oli auton ikkunat jäässä ensimmäistä kertaa tälle syksylle, mutta kylmästä ilmasta huolimatta lähdettiin puoli yhdeksän aikaan marjastamaan. Auringon noustua vähän korkeammalle ilmakin lämpeni +12 asteeseen.

Ensin poimittiin puolukoita...

 ... ja sitten mentiin suolle poimimaan karpaloita. Ja tietenkin meillä oli mäyräkoira mukana.

Tänä vuonna on aivan valtavan hyvä karpalosato. Karpaloita sai poimia ihan kaksin käsin!

5 kommenttia:

 1. Reipasta pyhänviettoa, päivä on varmaan ollut mitä ihanin ulkona.

  Meillä on flunssa ja vieraita, joten jäi ulkoilu pienen sauvakävelyn varaan.

  VastaaPoista
 2. Nuo karpalot kuulostavat ihanilta. Karpalothan ovat siis aivat ihania.Pirteän raikkaita.Minulla on ihan ostettuna sellaisia kuivattuja ja rouhittuja karpaloita joita isken viiliin yms. Hyödyllinen sunnuntai:) M-L

  VastaaPoista
 3. Katriina, marjastaminen on yksi niitä mukavampia tapoja viettää pyhäpäivää. Siis hyvällä ilmalla. Marjojen poimiminen on niin rentouttavaa. Vaan nyt illalla on alkanut niiskutus, liekö flunssa tulossa? Kannattiko käydä moottoripyörällä pojan luona kylässä?

  M-L, minä laitoin kaikki karpalot mehumaijaan. Puolukat pakastin, osan vein pojalle, kun oma pakastin repeilee jo liitoksistaan.

  VastaaPoista
 4. Olitteko Kalimenlammella? Siellä bongasin paljon raakoja karpaloita ja mietin, lähtisinkö viikonloppuna niitä katsomaan? Vai ovatko jo teidän mehustimessa :)?

  VastaaPoista
 5. Tickler, oltiin lähellä Pilpasuota, en tiedä suon nimeä. Kaikki karpalot olivat kypsiä, laitoin saman tien mehumaijan hellalle ja marjat mehuksi.

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!