Tein paljon käytetyn rahkahyytelökakun ohjetta mukailemalla keksipohjaisen hyydytetyn tuorejuusto-kerma-sitruuna-persikka-mansikkakakun.
Keksipohjassa täysjyvädigestivejä ja voita.
Täytteessä sitruunatuorejuustoa, turkkilaista jogurttia ja kermaa sekä persikoita. Sokeria, vaniljasokeiria ja viisi liivatetta (olen siis lopettanut liivatelakkoni).
Päälle mansikoita. Mansikoiden päälle ripottelen ihan vähän tavallista sokeria, joka sulaessaan tekee mansikat kiiltäviksi. Helppo ja halpa konsti saada näyttävyyttä.
Näyttää herkulliselta, niin kuin tuo edellinenkin! Lurps :)
VastaaPoistaKokeilen eri variaatioita lakkiaisia varten. Voi olla, että juhlissa tarjotaan sitä samaa kuin ennenkin...
VastaaPoistaNjamm,njamm. Jouduit siis itse tekemään äitienpäiväkakun? Aineksista päätellen jääkaapissa, tyttö on tekemässä minulle jotain samansuuntaista juustokakkua. Tosin Philadelphia-juustosta, mutta ei sekään huonoa ole. Huomenna sitten nään. Hyvää äitienpäivää Aikku sinne Ouluun! M-L
VastaaPoistaKyllä minä itse kakun teen, kun tyttäret ovat maailmalla (kuopus tulee kotiin maanantaina, mutta keskimmäistä saan vasta kesällä 2013 Suomeen seuraavan kerran) ja poika kutsui itsensä huomenna aamiaiselle. Lupasin paistaa lättyjä, joita tarjoan mansikoiden ja kermavaahdon kanssa. Mies ei ole kakuntekijöitä, mutta siivosi eilen, josta olen paljon enemmän iloinen. Moottoripyörä on haettu pihaan ja huomenna lähdemme käymään miehen mummon luona Pelsolla. Se on laitettava varmaan villahousut jalkaan :D
PoistaOnnellista äitienpäivää M-L!
Ihanan näköinen kakku - NAM! Samoin se aiemmin postaamasi sitruuna-rahkapiiras menee ihan varmasti kokeiluun.
VastaaPoistaJamie Oliver suosittelee muuten tuota ihan samaa kikkaa marjojen ja hedelmien "kaunistamiseen". Hän vaan muistaakseni käyttää tomusokeria.
Tomusokeria täytyykin sitten seuraavaksi kokeilla. Mulla on noita Jamien keittokirjoja enemmänkin, mutta ei ole tässä ehtinyt selailla niitä pitkään aikaan.
PoistaLiivatelehtiä olisi ehkä saanut olla kuusi viiden sijasta. Aina ei voi voittaa, mutta voi tulla toiseksi. Muuten olen makuun erittäin tyytyväinen. Mansikat ovat hollantilaisia, mutta hyviä siitä huolimatta.
Tuota kikkaa en ole kuullutkaan, kiitos vinkistä!
VastaaPoistaTämä kakunhimo ei täällä käynnillä ainakaan parane, tämäkin näyttää niin raikkaalta ja kesäiseltä. Pitääköhän lähteä vääntämään edes pannukakku, puoli annosta...
Aina oppii uutta!
PoistaMinä olen tuon sokerikikan keksinyt itse, mutta tomusokerikikkaa pitää ehdottomasti kokeilla seuraavaksi.
Kakku on raikas. Ja vain pieni pala riittää.
Pohja kannatti tehdä täysjyväkekseistä, siitä tuli mukavan täyteläisen makuinen.