torstai 10. toukokuuta 2012

Sitruuna-rahka-murupiirakka

Nappasin tänään kaupasta uudet K-kaupan ruokaohjeet ja tekaisin iltakahville murupiirakan. Ohje löytyy täältä *klik* tai ruokakaupasta. Sen verran oikaisin, etten laittanut rahkatäytteeseen sitruunankuorta, ainoastaan 1 sitruunan mehun. Ei haitannut makunautintoa. Tämä on kieltämättä melko samanlainen ohje, jonka sain joskus ystävältä. Siinä ohjeessa piimän korvasi kermaviili. Hyvää ohjetta voikin aina välillä muokata.Olen kerännyt kaikenlaisia kakku- ja piirakkareseptejä, joita pitää kokeilla ennen lakkiaisia. Yleensä teen monia eri vaihtoehtoja, mutta juhlien alla palaan aina yksiin ja samoihin ohjeisiin. Tuttu ja turvallinen ohje on aina helppo vaihtoehto. Ehkä tänä vuonna joku yllätys olisi vieraillekin kiva, kun yleensä samat vieraat ovat olleet mukana rippijuhlissa ja lakkiaisissa. Nyt sitten onkin vuorossa viimeiset lakkiaiset.

Meille kannattaa tulla käymään seuraavan kolmen viikon aikana, jos tekee mieli jotain hyvää.3 kommenttia:

 1. Hehe, harmi kun en asu lähempänä, olen nimittäin ihan hulluna juuri tällaiseen piirakkaan. Hyvä etten tältä istumalta lähde leipomaan.

  Meillä on ollut lakkiaisissa hyvä hitti parsakaali-pähkinä -salaatti ja Pirkan suklaaunelmatäytekakku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsakaali-pähkinä kuullostaa hyvältä yhdistelmältä. Täytyy ensi viikon alussa pitää kuopuksen kanssa tarjoilupalaveri ja miettiä menu valmiiksi. Ruoka-aineallergioiden vuoksi jokaista ohjetta täytyy yleensä vähän muokata.

   Meilla on ollut aina tarjolla Pirkan sacherkakkua kermakakun lisäksi. Pikkuleivät olen ostanut (jo nyt), mutta eihän sitä kaikkea tarvitse itse tehdä.

   Poista
 2. Parsakaali-pähkinä kuullostaa hyvältä yhdistelmältä. Täytyy ensi viikon alussa pitää kuopuksen kanssa tarjoilupalaveri ja miettiä menu valmiiksi. Ruoka-aineallergioiden vuoksi jokaista ohjetta täytyy yleensä vähän muokata.

  Meilla on ollut aina tarjolla Pirkan sacherkakkua kermakakun lisäksi. Pikkuleivät olen ostanut (jo nyt), mutta eihän sitä kaikkea tarvitse itse tehdä.

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!