maanantai 2. syyskuuta 2013

Banaanikakku

Onpas täällä blogissa ollut hiljaista...

Viime viikolla meinasi muutama banaani pehmentyä ja rupesin googlettamaan banaanikakkuohjeita. Kriteerinä oli helppotekoisuus ja mehevyys. Pirkka-ohjeista löytyi ohje, jota hieman muuntelin. Ja tällainen siitä sitten tuli:


IMG_1489[1]

Soseuta 3 banaania haarukalla.

Vatkaa 200 g pehmeää margariinia (voita) ja 3 dl sokeria vaaleksi vaahdoksi, lisää 3 kananmunaa yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita
4 dl vehnäjauhoja,
2 tl leivinjauhetta,
2 tl kanelia ja
1 tl piparkakkumaustetta
ja lisää kuiva-aineet taikinaan soseutettujen banaanien kanssa vuorotellen.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna jäähtyä hieman ennen kumoamista.

4 kommenttia:

  1. Harmi, että pehmenneitä banskuja on nyt vain yksi. Muuten olisinkin voinut jopa kokeilla banaanikakkua. Sain kerran yhdeltä vanhalta työkaveriltani kanssa erinomaisen banaanikakun reseptin. Se oli erinomainen resepti siinä suhteessa, että jopa minä onnistuin saamaan sen kakun aikaiseksi. Ja oli mehevä. Tietenkin resepti on aikojen saatossa kadonnut jonnekin... Terveisii M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina voi soveltaa. Just mietin, että voisko banaanin korvata porkkanalla? Tein eilen tämän kakun toistamiseen, mutta munia oli vaan kaksi. Ihan hyvä tuli siitä huolimatta, laitoin vähän enemmän banskua tilalle.

      Poista
  2. Banaanikakku on parasta... Jos vois vaan kakkuja tehdä ja joku ne söis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt pitää taas lopettaa leipominen pariksi päiväksi, kun menee kaloreita suusta alas liian nopeaa tahtia ja koko ajan. Eilen leivottu kakku oli tänä aamuna puoliksi syöty. Otin aamupalaksi yhden siivun... ups.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!