tiistai 22. toukokuuta 2012

Kakkukokeiluja

Tein lakkiaisiin pähkinä-suklaarouhekakun (koska eilen tekemäni tiikerikakusta ei ole enää kuin puolet jäljellä). Tähän kuuluisi suklaakuorrutus, mutta juhlissa sellainen on vaarallinen. Ensin kuorrutus on sormissa, sitten juhlamekossa ja lopuksi ovenkahvoissa. Ajattelinkin tehdä sulatetusta valkosuklalla tai sokerikuorrutuksella "viiruja" kakun päälle, ehkä jotain pientä kivaa koristetta siihen päälle. 

Sitten tein täytekakun. Suklaakakkupohja, täytteenä omenahilloa. Kermavaahtoon sekoitin sokeria ja vaniljasokeria sekä yhden purkin ranskankermaa. Tätä sekoitusta sitten hillon kanssa väleihin ja päälle. Koska kakun leipominen ei ollut suunniteltu juttu, päälle ei ollut oikein mitään laitettavaa. Sulatetusta ja veistetystä tummasta suklaasta tein sitten vähän "koristetta". Ei niin kaunis, mutta maistuu kyllä suklaan ystäville.


Tein minä vielä vaalean, 6 munan täytekakkupohjan. Nyt on kakkupohjia pakastimessa ja voisi alkaa miettiä suolaista tarjottavaa. Alustavasti olen suunnitellut tekeväni pellillisen jotain piirasta, graavilohirieskoja (melkein pakollisia juhlissa kuin juhlissa) sekä jotain salaattia ja patonkia. Vinkkejä otetaan vastaan!

13 kommenttia:

  1. Olet kyllä ollut ahkera leipuri - NAM ja WAU! Ü

    Suolaisesta tarjonnasta tulee mieleen siskoni usein tekemä helppo ja ihan taivaallinen savulohi-voileipäkakku. Voin laittaa tarkempaa ohjetta, jos kiinnostuit.

    Kuivakakkusuosikkini on bestiksen äidin alunperin kehittelemä sitruuna-suklaakakku. Sen resepti löytyy myös, jos haluat kokeilla.

    Hyvältä nuo suunnitelmasi kuulostaa kyllä ihan tuollaisenaankin. Olet tainnut olla ennekin "pappia kyydissä"? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen laittanut omille lapsille kolmet rippijuhlat ja nyt on tulossa kolmannet lakkiaiset. Sitten onkin omalta osalta urakka ohi.

      Voileipäkakun ystäviä meistä ei ole koskaan tullut, mutta sitruuna-suklaakakku kuullostaa todelta hyvältä. Laitatko ohjeen osoitteella arja.sarkkinen@gmail.com. Postailen tuloksesta. Ainakin tällä hetkellä taloudesta löytyy sekä sitruunaa että suklaata.

      Poista
    2. Ja tietenkin kolmet ristiäisetkin on tullut pidetyksi...

      Poista
    3. Jos annamari et ole laittanut vielä Aikulle ohjetta, niin pistäpä kopio marjaleena99@gmail.com. Tai sitten Aikku varmaan voit välittää. Kiitos. M-L

      Poista
    4. Laitoin molemmille. :)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä. Eiköhän noilla aväillä pärjäile aika pitkälle. Minä kun olen aina Kakkugallerian yms "armoilla", toisin sanoen olen niin laiska, että tilailen kaikki valmiina. Ei pinna kestäsi leipomista ja tulos on parempi, kun ottaa ihan ammattilaisleipureilta. Salaattia sentään nyt voin vähän äkertää. Noi graavilohirieskat kuulostavat ihanilta:) M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun kerran olen mennyt tälle itse tehty -linjalle niin eihän siitä enää voi livetä. Vai voiko? Lapset tykkäävät itse tehdystä kakusta ja niin sitten äiti sen tekee.

      Poista
  3. Hyvältä kuulostaa tuo kuivakakku! Tuolalista en olekkaan kokeillut viellä.
    Omia suolaisia suosikkejani ovat jauhelihapiirakka ja kinkkusarvet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman erilainen kuivakakku, "sattumat" tekevät kakusta mehevän.

      Poista
  4. Graavilohirieskoja, graavilohirieskoja... :O Nyt minä en pääse tästä ajatuksesta yli <3...Njoo, mutta katkarapupiirakka on sellainen, joka meillä tekee kauppansa ja "sain" tehdä niitä myös veljeni kolmekymppisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokos sun pikkuvelikin on neljännelläkymmenennellä? Voi mahoton.
      Graavilohirieskat on takuuvarma tarjottava. Paitsi itse en syö.

      Poista
  5. Ahaa, sä ootkin leivontaihmisiä. Kyllä oli niin hyvännäköiset kakut, että taisi rapsahtaa pari kiloa lisää pelkästään kuvia katsomalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi mies on kova syömään kakkuja (eikä liho), itsellä kertyy jokainen suupala vyötärölle.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!