maanantai 21. toukokuuta 2012

Kakkupäivä



Maanantai on ollut aurinkoinen ja kylmä. Lämpötila on tuskin noussut +10 asteeseen ja kesäkukat sinnittelevät juuri ja juuri. Orvokki kyllä kestää, mutta eilen tuli ostetuksi vähän muutakin. 

Lakkiaisia varten leivoin tänään sacherkakkupohjan sekä tiikerikakun. Toisaalta kuivakakulla ei juhlapöydässä ole kovin suuri menekki, joten taidamme syödä kakun jo nyt. Ehtiihän tuota leipoa uuden, jos siltä tuntuu.  


6 kommenttia:

  1. Hyvä ajatus; jaksaa paljon paremmin suunnitella uusia kakkuja, kun vahvistaa itseään tiikerikakulla ja kahvilla aina välillä.

    Olisipa täälläkin. Olen toista päivää vältellyt taas hiilareita, ja lankesin heti kaupungilla lounaalla vastaleivottuun pikkurieskaan, siis kahteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä se tiikerikakku maistuikin hyvältä iltakahvilla. Ihan voilla leivottu, ettei olekaan mikäään kevytversio.

      Poista
  2. Veikkaan, että Aikku ehtii leipasta kakun jos toisenkin, ennen lakkiaisia :D

    VastaaPoista
  3. Niin, ei varmaankaan kellekään kelpaisi herkullinen tiikerikakku:) Paree syödä parempiin suihin:) Sinähän kerkiät leipoa vielä moonta monituista kakkua, kun pistät oikein hösseliksi. Pari kakkua illassa ja pakasteeseen? M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kukapa juhlissa tiikerikakkua söisi. Ostinkin kaupasta hasselpähkinärouhetta, jos vaikka tekisin sellaisen suklaa-pähkinäkuivakakun. Maistuis varmaan paremmin?

      Odottelin koko illan autoa kotiin, kuopus meni kaupunkiin elokuviin. Vähän ennen yhdeksää soittelin pojalle (en kuopukselle, koska ajattelin hänen olevan ratissa eli ajelemassa kotia kohti), että onkos meidän hunsvotti lähtenyt ajelemaan kotia kohti. Ei ollut, siellä pojan morsiamen kanssa tekivät kampauksia. Poika sanoi, että jos äiti haluat vielä tälle illalle käydä kaupassa niin mene pyörällä. Niin meninkin. Ei olisi muuten ollut mahdollista minun nuoruudessani tällainen sananvaihto. Aika muuttuu, niin mekin.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!