torstai 17. toukokuuta 2012

Täytekakkupäivä

Tänään on vietetty miehen syntymäpäivää ja täytekakkuun kokeilin uutta tummaa kakkupohjaa, josta tulee varmaan yksi suosikeistani. Tiivis ja sen vuoksi hyvä leikata kolmeen osaan.


Täytteenä yhdessä välissä soseutettua aprikoosia+kermaa sekä toisessa välissä mansikoita+kermaa. Koristelu on sitä perinteistä tyyliä, ei mitään hienouksia vaan kermaa ja mansikoita+mandariinipuolikkaita. En ole oppinut koskaan tekemään mitään hienoja kakkuja, vaikka olen leiponut 10-vuotiaasta asti täytekakkuja. Pääasia, että maistuvat hyviltä.

Ohjeen mukaan kakusta riittää 10-12 henkilölle, mutta kuusi herkuttelijaa saa kakun kyllä menemään yhden päivän aikana. 

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta



Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kaada taikina n. 3 l:n voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa 30–35 minuuttia.

12 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen ja kakun tumma väri on kiva yllätys! Makukin varmaan mahtava...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aivan turhaan vieroksunut tummaa kermakakkua. Yhdistelmä toimii.

      Poista
  2. Kyllä tästä kakusta välittyy minusta herkullisuuden lisäksi myös HIENOus!

    VastaaPoista
  3. Hienon näköinen kakku. Ei paljon ole kunnon kermakakun voittanutta (no suklaakakku on aika lähellä) Miehelle myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut:) M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaakakku on hyvä, eihän sille mitään voi.
      Mies kuitenkin toivoi kermakakkua ja sen myös sai. Ostin lahjaksi hänelle Pilvibongarin taskuoppaan, kun kesäisin ollaan mökillä aina yritetty tunnistaa pilviä. Myrskypilvi on tullut tutuksi viimeistään siinä vaiheessa, kun vesi on satanut niskaan.

      Poista
  4. Ihanan aito kakku! Liian hienot koristelut eivät välttämättä houkuttele syömään; tästä näkee heti, mitä makuja on toiveissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ainakaan kukaan halua syödä sokerimassa- tai marsipaanikuorrutteisia kakkuja. Väri- ja lisäaineita - ei kiitos.
      Mutta voishan sitä joskus edes vähän yrittää jotain erilaista. Ystävä tekee kinuskikakkua ja voisin syödä sitä kinuskikuorrutusta pelkästään.

      Poista
    2. Minkälainen se suklaakakkupohja on?

      Poista
    3. Päivitän ohjeen tähän postaukseen.

      Poista
  5. Nami, herkulliselta näyttää! Onnea miehelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista oli, ei siis kestänyt kakku kovin kauaa.
      Terkut sinne Espanjaan, Barcelonaan tekisi syksyllä mieli...

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!