lauantai 12. toukokuuta 2012

Muokattu rahkahyytelökakku

Tein paljon käytetyn rahkahyytelökakun ohjetta mukailemalla keksipohjaisen hyydytetyn tuorejuusto-kerma-sitruuna-persikka-mansikkakakun.


Keksipohjassa täysjyvädigestivejä ja voita.
Täytteessä sitruunatuorejuustoa, turkkilaista jogurttia ja kermaa sekä persikoita. Sokeria, vaniljasokeiria ja viisi liivatetta (olen siis lopettanut liivatelakkoni).

Päälle mansikoita. Mansikoiden päälle ripottelen ihan vähän tavallista sokeria, joka sulaessaan tekee mansikat kiiltäviksi. Helppo ja halpa konsti saada näyttävyyttä.

8 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta, niin kuin tuo edellinenkin! Lurps :)

    VastaaPoista
  2. Kokeilen eri variaatioita lakkiaisia varten. Voi olla, että juhlissa tarjotaan sitä samaa kuin ennenkin...

    VastaaPoista
  3. Njamm,njamm. Jouduit siis itse tekemään äitienpäiväkakun? Aineksista päätellen jääkaapissa, tyttö on tekemässä minulle jotain samansuuntaista juustokakkua. Tosin Philadelphia-juustosta, mutta ei sekään huonoa ole. Huomenna sitten nään. Hyvää äitienpäivää Aikku sinne Ouluun! M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä itse kakun teen, kun tyttäret ovat maailmalla (kuopus tulee kotiin maanantaina, mutta keskimmäistä saan vasta kesällä 2013 Suomeen seuraavan kerran) ja poika kutsui itsensä huomenna aamiaiselle. Lupasin paistaa lättyjä, joita tarjoan mansikoiden ja kermavaahdon kanssa. Mies ei ole kakuntekijöitä, mutta siivosi eilen, josta olen paljon enemmän iloinen. Moottoripyörä on haettu pihaan ja huomenna lähdemme käymään miehen mummon luona Pelsolla. Se on laitettava varmaan villahousut jalkaan :D

      Onnellista äitienpäivää M-L!

      Poista
  4. Ihanan näköinen kakku - NAM! Samoin se aiemmin postaamasi sitruuna-rahkapiiras menee ihan varmasti kokeiluun.

    Jamie Oliver suosittelee muuten tuota ihan samaa kikkaa marjojen ja hedelmien "kaunistamiseen". Hän vaan muistaakseni käyttää tomusokeria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomusokeria täytyykin sitten seuraavaksi kokeilla. Mulla on noita Jamien keittokirjoja enemmänkin, mutta ei ole tässä ehtinyt selailla niitä pitkään aikaan.

      Liivatelehtiä olisi ehkä saanut olla kuusi viiden sijasta. Aina ei voi voittaa, mutta voi tulla toiseksi. Muuten olen makuun erittäin tyytyväinen. Mansikat ovat hollantilaisia, mutta hyviä siitä huolimatta.

      Poista
  5. Tuota kikkaa en ole kuullutkaan, kiitos vinkistä!
    Tämä kakunhimo ei täällä käynnillä ainakaan parane, tämäkin näyttää niin raikkaalta ja kesäiseltä. Pitääköhän lähteä vääntämään edes pannukakku, puoli annosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina oppii uutta!
      Minä olen tuon sokerikikan keksinyt itse, mutta tomusokerikikkaa pitää ehdottomasti kokeilla seuraavaksi.

      Kakku on raikas. Ja vain pieni pala riittää.
      Pohja kannatti tehdä täysjyväkekseistä, siitä tuli mukavan täyteläisen makuinen.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!