maanantai 27. huhtikuuta 2015

Neuletakki pikkuiselle

Keväällä tekemäni monivärinen neuletakki vaati ehdottomasti kaveriksi hillityn - tai siis ainakin yksivärisen - neuletakin. Värikästä voi pitää haalarin alla, tämän voi laittaa vaikka kauppareissulle. Tein neuletakin samalla ohjeella ja samasta langasta. Helmineuleisen nappilistan neuloin etukappaleiden kanssa samaan aikaan, koska en osaa poimia nätisti nappilistan silmukoita reunoista. Takki neulotaan siis yhtenä kappaleena kainaloihin, sitten neulotaan hihat ja lopuksi yhdistetään vartalo-osat ja hihat ja neulotaan taas loppuosa yhtenä kappaleena. Hihoihin ja vartalokappaleisiin neuloin tehosteraidat vaaleanruskealla. 
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2 - 2,5
Koko: 12 - 18 kk 
Huomio: olisihan tuon voinut vaikka silittää...

6 kommenttia:

 1. Kyllä on soma. Ihanaa neuloa omalle lapsenlapselle, sniis. Ehkä minustakin vielä tulee isoäiti. Sitä odotellessa tarvii ihastella sinun neuleita:) Terkut Kirkkikseltä. Vai pitäisiköhän alkaa neuloa varastoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata alkaa neuloa varastoon. Siinä vaiheessa, kun testi on näyttänyt plussaa ja tuleville isovanhemmille on kerrottu, on aika tarttua puikkoihin. Itsekin teen jo kokoa 12-18 kk, vaikka tyttö on vasta 8½ kk vanha. Yhdellä villapuvulla pärjää aika pitkälle ja tekisi mieli tehdä takkejakin ihan joka värillä ja mallilla. Ei vaan kannata. Nyt olen taas siirtynyt sukkapuolelle fysioterapeutin vastustuksesta huolimatta. Eilen käsiteltiin jumikohtia.

   Toivottavasti sinusta tulee isoäiti. Tiedän, ettei lasten saaminen ole aina yksinkertaista enkä halua liikaa hehkuttaa äitiyden ja isovanhemmuuden onnea, mutta en meinaa kyllä vaietakaan. Ensin on onni ja rakkaus omasta lapsesta ja sitten se tuplaantuu. Hieno juttu.

   Terveisiä Oulusta! Kyllä se kevät tännekin tulee, enää vähän lunta pihalla.

   Poista
  2. Tiiätkö Aikku, minä olen niin pimee päästäni, että olen säästänyt joitain, enkä ihan vähääkään tytön ihan vauva-aikaisia vaatteita. On siellä yksi inun äitini neuloma villapukukin... Terveisii ja oikein mukavaa vappua teille Oulun huudeille!

   Poista
  3. Mullakin on varastossa legot,mduplot, ponit, barbit, autot, hirviöt... Mummolaan ei tarvitse ostaa yhtään uutta lelua.

   Hyvää vappua!

   Poista
 2. Onpa soma villatakki! Kudotut vaatteet ovat siitä ihania, että kasvavat jonkin aikaa lapsen mukana.
  Ja lapsenlapset ovat ihkuja myös. Minulla niitä on ikähaarukalla 2-27v, mutta 3/4 osalla ystäväpiiristäni ei ole siunaantunut lapsenlapsia, vaikka heillä on omia lapsia. Ja nekin jo siinä iässä, ettei lapsia varmaan tosiaankaan tule. Minua hiukan surettaa enkä tohdi liikaa omistani vouhottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin arastelen välillä sekä lapsista että lapsenlapsista vouhottamista, jos tiedän porukassa olevan lapsettomia/lapsenlapsettomia. Työpaikan kahvipöydässä istun välillä vastamummoutuneiden seuraan ja sitten annamme palaa. Meitä taitaa olla neljä viime vuosina mummoutunutta ja kiva kuulla, miten muut ovat ottaneet isovanhemmuuden vastaan. Täytyy heti sanoa, että puikot viuhuvat muillakin kuin minulla!

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!