tiistai 21. heinäkuuta 2015

Helteinen loma Roomassa

Kun Italiassa on kuumin kesä 136 vuoteen, se onkin hyvä lähtökohta elämäni ensimmäiselle Rooman reissulle. Lämpötila kohosi päivittäin melkein 40 asteeseen. Helteestä selvittiin huolehtimalla nestetasapainosta (onneksi Roomassa on "vesihanoja" joka puolella kaupunkia) ja viettämällä iltapäivisin siestaa. Paljon nähtiin ja silti ei nähty paljon mitään. Kaupunkiin pitää lähteä vielä toisenkin kerran.


Vatikaanissakin käytiin. Aukio oli täynnä ihmisiä, koska paavi oli juuri pitämässä puhetta. Tyttärellä onkin melkoinen tuuri, sillä edellisellä Rooman visiitillään hän näki Franciscuksen edeltäjän. Pietarinkirkkoon jonotimme puolisen tuntia, mikä ei liene ihan mahdoton aika.


Hotellimme sijaitsi puolen kilometrin päässä Terminiltä Via Napoli -kadulla. Lentoasemalta menimme Leonardo Express -junalla kaupunkiin, mutta lähtiessä tilasimme taksin. Molemmat vaivattomia tapoja siirtymiseen, hintaeroa kahdelta hengeltä tulee parikymppiä. 

Hotel Britannia oli neljän tähden hotelli ja ehkä nippanappa sellainen. Ilmastointi ei toiminut kunnolla, mutta varmaan helle laittoi kaikki laitteet koville. Siisti ja hiljainen hotelli, aamiainen runsas vaan ei mitenkään ihmeellinen. 

Matkustimme vain Vatikaaniin metrolla. Muuten kävelimme joka paikkaan, sillä Rooman keskustassa välimatkat ovat yllättävän pieniä. Borghesen puistossa vuokrasimme pyörät. Vähemmän helteisellä säällä puiston kyllä kartoittaa kävellenkin. 

Ruokapaikkoja emme etukäteen katsastaneet. Hyvää ruokaa saa aina, kun vähänkään luottaa omaan vaistoon paikan suhteen. Vain yksi pizza jäi syömättä (eikä siitä tarvinnut maksaa, sillä tarjoilijankin ilmeestä päätellen hän oli aivan samaa mieltä kanssamme), mutta kaikki syömämme pasta oli just al dente. 

Tänään loman viimeinen päivä. Huomenna töihin. Paluu arkeen. Huokaus. 
 

4 kommenttia:

 1. On se Rooma vaan hieno matkustuskohde. hieman kuuma oli teidän reissullanne, mutta varmaan ihan hyvon "selvisitte".Paljon siellä riittää niissä kivikasoissa ihmettelemistä.

  Siitä on 23 vuotta. kun kävimme mieheni kanssa Roomassa ja olin viidennellä kuulla raskaana. Olimme marraskuussa, mutta silloin sattui "hyvä sää" ja päivisin oli reilusti päälle 20 astetta. Ei tarvinnut jonottaa edes Pietarin kirkkoon. Voisin kyllä lähteä toisen kerran... Ai töihin pitää lähteä. No sinulla on ollut parikin mukavaa reissua. Terveiset Kirkkonummelta Marja-Leena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy tai kevät voisivat olla hyviä matkustusaikoja Roomaan.
   Nyt oli helle ja kyllä roomalaiset itsekin siunailivat kuumuutta. Monen mielestä sellaiset 25 astetta olisi ihan sopiva.
   Tänään Oulussa on just ja just 20 astetta. Sortsit jalassa tarkeni ulkona, jos ripusti nopeasti pyykit kuivumaan.

   Arki koittaa, mutta onneksi tälle vuodelle on vielä pari reissua tiedossa. Seuraavaksi syyskuussa Lappiin.

   Terveiset Oulusta! Mukavaa loppukesää!

   Poista
 2. Rooma on näkemättä, mutta nautin maisemista kuviesi välityksellä. Huh, onpa teillä tosiaan hellettä, meillä sataa, taas. Ihanaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instagramissa olisi paljon enemmän kuvia. Käy sieltä katsomassa @arjahan -osoitteesta.

   Hellettä piisasi vähän liian kanssa, mutta eletään aina tilanteen vaatimalla tavalla.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!