lauantai 21. maaliskuuta 2015

Pala kakkua

Olen innokas leipuri. Iltakahvilla tai -teellä pitää aina olla pala kakkua ja maistuuhan se muulloinkin. Vaikka rakastan ruokaohjeita ja keittokirjoja, en ole mikään yltiömäinen kokeilija. Mielenkiintoista ohjetta kokeilen kerran ja yleensä se siihen jääkin. Harva ohje jää elämään vuosiksi tai vuosikymmeniksi. 

Suosikkileivonnaisia on useitakin. Mokkapaloihin ja toscakakkuun kyllästyy tuskin koskaan. Samoin tiikerikakku maistuu aina. 

Yläkuvassa olevaa suklaakakkua meillä on tehty jo useampi vuosi. Kakkutaikinaan tulee kahvia, voita ja suklaata. Se jää keskeltä suklaiseksi ja talven aikana on olen kehitellyt siihen maitosuklaakuorrutuksen. Brunberg tekee laktoositonta maitosuklaata ja se soveltuu hyvin kakkukuorrutukseen.
Rahkahyydykekakkua olen tehnyt 90-luvulta lähtien. Kakku sopii arkeen ja juhlaan. Eilen tein kakun kevään kunniaksi. Nuoriso tulee kylään, joten meidän ei miehen kanssa tarvitse ihan koko kakkua yksin syödä. Tosin joudun jo maanantaina, tai viimeistään tiistaina, leipomaan jotain uutta iltakahville.

4 kommenttia:

 1. Voi mamma mia, mitä herkkuja. Vaikka on gaumee flunssa, niin voin melkein tuntea maun suussani. Mjamm. Aivan ihania. Olisikohan liian myöhäistä koettaa alkaa leipuriksi? Minä olen onneton tunari, mitä tulee leipomiseen. Terkut Ouluun, Marle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa opetella uusia taitoja tai päivitää vanhoja, unohtuneita taitoja.
   Tai itse asiassa jossain vaiheessa taitaa sittenkin olla myöhäistä...

   Sinä osaat kutoa (kangaspuilla), minulla on matot kutomatta. Äidilläni oli kangaspuut, jotka olivat kotitalousnaisten kerhotilassa. Äitini kutoi matot ja liinat, kuultokudokset ja poppanat. Minä sain joskus käydä muutaman rivin lyömässä. Into opetella oli kova, mutta vastaus pyyntöihini oli, että et sinä tätä kuitenkaan kunnolla osaa. Jossain vaiheessa lopetin kyselyn. Koska jo keskikouluikäisenä ompelin itselleni vaatteita, olisi varmaan kutominenkin onnistanut.

   Meillä sataa räntää ja vettä vuoronperään. Ei tunnu yhtään kivalta.
   Terkkuja!

   Poista
 2. Teillähän on mukava tapa, että kakkua joka ilta! Kumpikin näyttää todella houkuttelevalta. Oletko ehkä jo joskus postannut ohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on tulossa rahkamurupiirakkaa.

   Ohjeet kakkuihin löytyy tuolta vuosien takaa:

   http://valostavarjoon.blogspot.fi/2012/06/rahkahyytelokakku.html

   http://valostavarjoon.blogspot.fi/2011/08/suklaakakku.html

   Hyvä, että ovat jossain muistissa itsellenikin.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!